ကန္ဇြန္းဥထမင္းေပါင္း (Sweet Potato Rice – Gogumabap)


Sweet Potato Rice – ကန္ဇြန္းဥ ထမင္းေပါင္း ျပဳလုပ္နည္းေလး ေျပာျပပါမယ္။ ကိုရီးယား လိုေတာ့ Gogumabap လို႔ ေခၚပါတယ္ ။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ကန္ဇြန္းဥ - ၄၅၀ ဂရမ္
ဆန္ - ၁ ခြက္ (၂၅၀ ဂရမ္)
သီဟိုေစ့ - (အနည္းငယ္)
စေလဇီးသီးေျခာက္ - (အနည္းငယ္)
(ေဆာ့ - ျပဳလုပ္ရန္)
ငံျပာရည္ Soy-sauce - ၄ ဇြန္း(စားပြဲတင္ဇြန္း)
ပ်ားရည္ - ၁ ဇြန္း (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
႐ွာလကာရည္ - ၂ ဇြန္း (စားပြဲတင္ဇြန္း)
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ - (အနည္းငယ္)
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၁ မႊာ
ကိုရီးယားင႐ုပ္မႈန္႔ - ၁ ဇြန္း(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ႏွမ္းဆီ - ၁ ဇြန္း (စားပြဲတင္ဇြန္း)

ျပဳလုုပ္နည္း

ပထမဆံုး ဆန္ ၁ ခြက္ကို ေရျဖင့္ သံုးႀကိမ္ခန္႔ ေျပာင္ေအာင္ ေဆးကာ ေရ ၁ခြက္ႏွင့္ တစ္ဝက္ ထည့္ကာ မိနစ္ ၂၀ ခန္႔စိမ္ထားပါ ။ (ဆန္ကို ထိုကဲ့သို႔ ေရစိမ္ၿပီးမွ ခ်က္ပါက ထမင္း က်က္သြားသည့္ အခါ ထမင္း အေနအထား ပိုလွပါသည္)
ထို႔ေနာက္ ကန္ဇြန္းဥ အစိမ္းကို အခြံႏႊာၿပီး လက္တစ္ဆစ္ခန္ ႔အရြယ္ အတံုးေလးေတြလွီးၿပီး ေရာထည့္ပါ ။
သီဟိုေစ့ ႏွင့္ ဇီးသီးေျခာက္ အနည္းငယ္စီ ထည့္ကာ ထမင္းခ်က္သည့္ အတိုင္းခ်က္ပါ ။
ထမင္းကိုု ေရခမ္း ခ်က္ႏိုင္သလို ထမင္းေပါင္းအိုးျဖင့္လည္း ခ်က္ႏိုင္ပါသည္ ။ က်က္သြားပါက ပန္းကန္လံုး တစ္ခုထဲသို႔ ထည့္ကာ စားသံုးႏိုင္ပါသည္ ။
ကိုရီးယား လူမ်ိဳးမ်ားသည့္ ေဆာ့ျပဳလုပ္ၿပီး ကန္ဇြန္းဥ ထမင္းထဲသို႔ ထည့္ကာ စားသံုးၾကပါသည္ ။
( ေဆာ့ - ျပဳလုပ္နည္း)
ေဆာ့ျပဳလုပ္ရန္အတြက္ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား ျဖစ္ၾကသည့္ (ငံျပာရည္ +ပ်ားရည္ +႐ွာလကာရည္) တို႔ကို ပါဝင္ အခ်ိဳးအစား အတိုင္း ထည့္ပါ ။
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ အနည္းငယ္ ပါးပါးလွီး ထည့္ပါ ။ ၾကက္သြန္ျဖဴကို နုုပ္ႏုပ္စင္း ထည့္ပါ ။
ကိုရီးယား င႐ုပ္သီးမႈန္႔ ႏွင့္ ႏွမ္းဆီ ထည့္ကာ ေရာေမႊၿပီး ေဆာ့ျပဳ လုပ္ကာ ကန္ဇြန္းဥ ထမင္းေပါင္း ထဲသို႔ လိုသေလာက္မ်ွသာ အနည္းငယ္ ထည့္ၿပီး အရသာ ထူးျခားစြာျဖင့္ ကိုရီးယားစတိုင္ စားသံုးႏိုင္ၾကပါသည္။

Knowledge Corner


No comments:

Post a Comment