ကိုရီးယားစတိုင္ Curry Rice


ၾကက္သား ၊ ဝက္သား ၊ အမဲသား အဆင္ေျပရာျဖင့္ ခ်က္လို႔ ရပါတယ္ ။ ကိုရီးယား အစားအစာေတြထဲမွာ နာမည္ႀကီးတစ္ခုျဖစ္သည့္ ကိုရီးယားစတိုင္ Curry Rice ခ်က္နည္းေလး ေျပာျပမယ္ ။ ေအာက္ပါ အခ်ိဳးအစားက တစ္ပြဲစာ အတြက္ျဖစ္ပါတယ္ ။ မ်ားမ်ားခ်က္ခ်င္ရင္ အခ်ိဳးအစားကို တိုးသြားရန္ လိုပါတယ္ ။

ကိုရီးယား ကာရီ ထမင္းသည္ အရသာ တစ္မ်ိဳးထူးျခား၍ စားေကာင္းလွပါသည္ ။ ပံုတြင္ျပထားေသာ Curry Powder အထုပ္ေလးသာ ဝယ္ရန္လိုပါသည္ ။ ကိုရီးယား အစားအစာ ေရာင္းသည့္ဆိုင္ ၊ PROMART ၊စီးတီးမက္ အစ႐ွိသည္ တို႔တြင္ ဝယ္ယူ၍ ရပါသည္ ။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

ကိုရီးယား Curry Powder - ၆ဇြန္း (စားပြဲတင္ဇြန္း)
ၾကက္ရင္ပံုသား - တစ္ခု(၁၂၀ ဂရမ္) (ေလးေထာင့္ပံု ခပ္ေသးေသးလွီးထားပါ)
ၾကက္သြန္နီ - ၁ လံုး (ေလးေထာင့္ပံု ခပ္ေသးေသးလွီးထားပါ)
အာလူး - ၁ လံုး (ေလးေထာင့္ပံု ခပ္ေသးေသးလွီးထားပါ)
မုန္လာဥနီ - လက္ေလးလံုးခန္႔ (ေလးေထာင့္ပံု ခပ္ေသးေသးလွီးထားပါ)
ပဲစိမ္းလံုး - ၃ဇြန္း(စားပြဲတင္ဇြန္း)
ပန္းေဂၚဘီစိမ္း - (အနည္းငယ္)
ဆား+င႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔ - (အနည္းငယ္)

ပထမဆံုး ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား ျဖစ္ၾကေသာ (ၾကက္ရင္ပံုသား +ၾကက္သြန္နီ +အာလူး+မုန္လာဥနီ)တို႔ အားလံုးကို ေလးေထာင့္ပံု ခပ္ေသးေသး အရြယ္အသင့္ လွီးထားပါ ။
ဒယ္အိုးတစ္ခုထဲသို႔ ဆီ အနည္းငယ္မ်ွ ထည့္၍ ၾကက္သားတံုးမ်ား ထည့္ေၾကာ္ပါ ။ ၿပီးေနာက္ အာလူး ၊ မုန္လာဥနီ ၊ ၾကက္သြန္နီ ထည့္ပါ ။
ဆား ႏွင့္ င႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔ အနည္းငယ္ ထည့္ၿပီး အနံ႔ေမႊးလာသည္ အထိ ေမႊေပးပါ ။
ပဲစိမ္းလံုးေလးမ်ား ၊ ပန္းေဂၚဘီစိမ္း အနည္းငယ္ ထည့္ကာ ၅ မိနစ္ခန္႔ ထပ္တည္ ထားကာ အရည္ အနည္းငယ္ ပ်စ္လာပါက ထမင္းျဖဴ ေပၚသို႔ ေလာင္းၿပီး အသင့္ စားသံုးႏိုင္ပါသည္ ။

Knowledge Corner



No comments:

Post a Comment