ကိုရီးယားထမင္းသုပ္


ကိုရီးယား ထမင္းသုပ္ကို ႏွစ္မ်ိဳး လုပ္စားလို႔ ရပါတယ္ ။

Dolsot Bibimbap (ေက်ာက္အိုးကို အပူေပးထားတာ) & Normal Bibimbap (႐ိုး႐ိုးဇလံုထဲတြင္ သုပ္စားတာ) ႏွစ္မ်ိဳးစလံုးကို ဓာတ္ပံုႏွင့္ ေဖာ္ျပထား ပါတယ္ ။ ထမင္းသုပ္ ထဲကို ဘာေတြ ထည့္သုပ္ စားမလဲလို႔ စဥ္းစား ရပါမယ္ ။ ကိုယ္ႀကိဳက္တာေတြ အားလံုးထည့္ၿပီး သုပ္စားလို႔ ရပါတယ္ ။ ( မုန္လာဥနီ ၊ မုန္လာဥျဖဴ ၊ မွိဳ ၊ပဲပင္ေပါက္ ၊ ငါးေျခာက္ ၊ ပဲျပားေၾကာ္) မိမိ ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ အားလံုး အသံုးျပဳ ႏိုင္ၿပီး ၊ မႀကိဳက္ႏွစ္သက္သည္ မ်ားအား မထည့္ရန္ ျဖစ္ပါတယ္ ။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

မုန္လာဥနီ
မုန္လာဥျဖဴ
မွိဳ
ပဲပင္ေပါက္
ငါးေျခာက္
ပဲျပားေၾကာ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ
ဆား
ဟင္းခပ္မႈန္႔
ႏွမ္းဆီ
(Bibimbap ထမင္းသုုတ္ ေဆာ့လုုပ္ရန္ - ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား)
ကိုရီးယား ခ်ီလီေဆာ့ - ၂ ဇြန္း (စားပြဲတင္ဇြန္း)
နွမ္းဆီ - ၁ ဇြန္း (စားပြဲတင္ဇြန္း)
သၾကား - ၁ ဇြန္း (စားပြဲတင္ဇြန္း
7 up အခ်ိဳရည္ (အနည္းငယ္)
နွမ္း - ၁ ဇြန္း (စားပြဲတင္ဇြန္း)
ေျပာင္းဖူးရည္ -၁ ဇြန္း(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ၾကက္သြန္ျဖဴ ႀကိတ္ၿပီးသား - ၁ ဇြန္း

ျပဳလုုပ္နည္း

မုန္လာဥနီ - အမ်ွင္ေလးေတြ ျဖစ္ေအာင္ ဂ်စ္ျဖင့္ ျခစ္ပါ ။ ဒယ္အိုးထဲ ဆီအနည္းငယ္ ထည့္ၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ ႀကိတ္ၿပီးသား အနည္းငယ္ ထည့္ၿပီး ေၾကာ္ပါ ။ ဆား ၊ ဟင္းခပ္မႈန္ ႔အနည္းငယ္ ထည့္ပါ ။ ေနာက္ဆံုး ႏွမ္းဆီ အနည္းငယ္ ျဖန္းၿပီး ဇကာထဲသို႔ ေလာင္းထည့္၍ ဆီစစ္ အေအးခံ ထားပါ ။ အရမ္းႏြမ္း သြားေအာင္ အၾကာႀကီး မေၾကာ္ပါနဲ႔ ၊ အနည္းငယ္ ႏြမ္းသြားလ်ွင္ ရပါပီ ။
မုန္လာဥျဖဴ - အေပၚက နည္းအတိုင္း ေၾကာ္ပါ ။ သတိထားရန္မွာ ။ ႏွမ္းဆီ လံုးဝမသံုးရ ၊အေရာင္မဲ သြားပါလိမ့္မည္ ။ ဆား ၊ ဟင္းခပ္မႈန္႔ထည့္ ၊ သဘာဝအတိုင္း မုန္လာဥေလး ျဖဴ ေဖြးေနပါေစ ။ ဇကာထဲ ထည့္ ဆီစစ္ ထားပါ ။
မိႈ - ႀကိဳက္ႏွစ္သက္သည့္ မိႈထည့္ပါ ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွင့္ ဆား မထည့္ပါနဲ႔ (မိႈအရသာပ်က္ပါသည္) ဇကာထဲထည့္ ၊ ဆီစစ္ထားပါ ။
ပဲပင္ေပါက္ - ေၾကာ္စရာမလိုပါ ။ ေရေႏြးထဲ ၂ မိနစ္ခန္ ႔ထည့္ျပဳတ္ၿပီး ၊ ဆား ၊ ဟင္းခပ္မႈန္႔ ထည့္ ၊ ႏွမ္းဆီ အနည္းငယ္ ဆမ္းၿပီး ပန္းကန္ တစ္ခုထဲ ထည့္ထားပါ ။
ပဲျပား - ႀကိဳက္လ်ွင္ အတံုးေလးေတြ တံုးၿပီး ဆီးျဖင့္ ေၾကာ္ကာ ဇကာျဖင့္ စစ္ထားပါ ။ ထမင္းသုပ္ထဲသို႔ မိမိ ႀကိဳက္ႏွစ္သက္သည့္ ငါးမ်ိဳး ခန္႔သာ ထည့္သုပ္ရန္ လိုပါသည္ ။
ငါးေျခာက္ ႀကိဳက္လ်ွင္ ထည့္ႏိုင္ပါသည္ ။
(Bibimbap - ထမင္းသုပ္ - ေဆာ့ ျပဳလုပ္နည္း)
ကိုရီးယား ခ်ီလီေဆာ့ ၊ နွမ္းဆီ ၊ သၾကား ၊ 7 up အခ်ိဳရည္ ၊ နွမ္း ၊ ေျပာင္းဖူးရည္ ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴတို ႔ပါဝင္ပါတယ္ ။
Bibimbap Sauce ကို ျပဳ လုပ္ရာတြင္ ပံုတြင္ ျပထားသည့္ အတိုင္း ျပစ္ျပစ္ေလး ျပဳလုပ္ ရပါတယ္ ။ 7up အခ်ိဳ ရည္ျဖင့္ အျပစ္အၾကဲကို လိုသလို ျပဳလုပ္သြားပါ ။
ထို႔ေနာက္ ပံုတြင္ ျပထားသည့္ အတိုင္း အလွဆင္၍ စားသံုးႏိုင္ပါျပီ ။
***မွတ္ခ်က္ - အပူ ႀကိဳက္တဲ့ သူမ်ားက ေက်ာက္အိုးထဲတြင္အလွဆင္ၿပီး မီးဖိုေပၚတင္ အပူေပး၍ စားသံုးႏိုင္ ပါသည္ ။ အလယ္တြင္ ထည့္ေသာၾကက္ဥကို ၊ အကာမ်ားဖယ္ၿပီး ၊ အႏွစ္ သီးသန္႔သာ ထည့္ရ ပါမည္ ။ အကာအရည္မ်ား ပါလ်ွင္ စားလို႔ မေကာင္းပါ ။ အေအးႀကိဳက္လ်ွင္ ပန္းကန္ တစ္ခုထဲ ထည့္ၿပီး သုပ္စားႏိုင္ပါသည္ ။ အလြန္စား၍ ေကာင္း....႐ွလြတ္.....႐ွလြတ္ ။

Knowledge Corner


No comments:

Post a Comment