ကိုရီးယား ေရညွိ ထမင္းလိပ္ (Kim Bab)ျပဳလုပ္နည္း
========================== =======
ပင္ဆင္ရမည့္ ပစၥည္းမ်ား – ၾကက္ဥ၊ ေရညွိထမင္းလိပ္သံုး ေရညွိ၊ အူေအာင္း (Burdock) ဟု ေခၚသည့္ အျမစ္တစ္မ်ိဳးအား ျပဳတ္ၿပီး ပဲငံျပာရည္အစရွိသည္ျဖင့္ ႏွပ္ထားသည့္ အူေအာင္းဂ်ိဳရင္းမ္ ၊ ဂဏန္းသားေခ်ာင္း ၊ အခ်ိဳေဖာက္ထားသည့္ မုန္လာဥျဖဴ (ဒန္းမူဂ်ီ) ၊ ထမင္း ၊ ဆားအနည္းငယ္ (ဇြန္းအေသး ½) ႏွင့္ သၾကား ဇြန္းေသး ½ ႏွင့္ ရွာလကာရည္ ဇြန္းေသး ½ ၊ ႏွမ္းဆီေမႊး ဇြန္းေသး ½
အရင္ဦးဆံုး အသားျပားကို အရြယ္အစား ညီညာစြား လွီေပးပါ
အူေအာင္း (Burdock) ဟု ေခၚသည့္ အျမစ္တစ္မ်ိဳးအား ျပဳတ္ၿပီး ပဲငံျပာရည္အစရွိသည္ျဖင့္ ႏွပ္ထားသည့္ အူေအာင္းဂ်ိဳရင္းမ္ကို ထုတ္ၿပီး အသားျပားလွီးသည့္ အရြယ္အစားအတိုင္း ညီညာစြာ လွီးပါ။
မုန္လာဥျဖဴ အခ်ိဳ (ဒန္းမူဂ်ီ) ကိုလည္း အသားျပားလွီးသကဲ့သို႕ သင့္ေတာ္မည့္ အရြယ္အစားခန္႕ ညီညာစြာ လွီးၿပီး အသင့္ျပင္ထားေပးပါ။
အသင့္ျပင္ထားသည့္ ဂဏန္းသားအေခ်ာင္းမ်ားႏွင့္ အသားျပားေခ်ာင္းမ်ားကို ဒယ္အိုးျပားေပၚတြင္ အသာေလး ကင္ေပးပါ။
ၾကက္ဥကို ေမႊခေလာက္ၿပီးေနာက္ ဒယ္အိုးျပားေပၚတြင္ ကင္ေပးပါ။
ထမင္းအား အရမ္း မေပ်ာ့မၿပဲပဲ ဆန္လံုးပုံစံမျပတ္ ေတာင့္ေတာင့္အိအိေလး ခ်က္ထားၿပီးေနာက္ ဆားအနည္းငယ္ ဇြန္းအေသး ½ ၊ သၾကား ဇြန္းအေသး ½ ၊ ရွာလကာရည္ ဇြန္းအေသး ½ ၊ ႏွမ္းဆီေမႊး ဇြန္းအေသး ½ ထည့္ၿပီး ႏွံ႕ေအာင္ ေရာေမႊေပးပါ။
ေရညွိျပား (ဂင္မ္)ကို ခင္းၿပီး ထမင္းကို ေရညွိျပားေပၚျဖန္႕တင္ၿပီးအန ည္းငယ္ ဖိေပးၿပီးေနာက္ အသင့္ျပင္ထားသည့္ ၾကက္ဥ၊ အသားျပား၊ အူေအာင္း ၊ မုန္လာဥအခ်ိဳ(ဒန္းမူဂ်ီ)၊ ဂဏန္းသားေခ်ာင္းမ်ားကို တင္ေပးၿပီးေနာက္ အလိပ္လိပ္ေပးပါ။
လိပ္ၿပီးသြားေသာ ကင္မ္ဘပ္(ေရညွိထမင္းလိပ္)တြ င္ ႏွမ္းဆီေမႊးအနည္းငယ္ သုတ္ေပးပါ။
စားလို႕ေကာင္းမည့္ အရြယ္အစားခန္႕မွန္း၍ လွီးေပးၿပီးပါက Kimbab(ကိုရီးယား ေရညွိ ထမင္းလိပ္) ျပဳလုပ္ျခင္း ၿပီဆံုးသြားၿပီ ျဖစ္ပါသည္။
==========================
ပင္ဆင္ရမည့္ ပစၥည္းမ်ား – ၾကက္ဥ၊ ေရညွိထမင္းလိပ္သံုး ေရညွိ၊ အူေအာင္း (Burdock) ဟု ေခၚသည့္ အျမစ္တစ္မ်ိဳးအား ျပဳတ္ၿပီး ပဲငံျပာရည္အစရွိသည္ျဖင့္ ႏွပ္ထားသည့္ အူေအာင္းဂ်ိဳရင္းမ္ ၊ ဂဏန္းသားေခ်ာင္း ၊ အခ်ိဳေဖာက္ထားသည့္ မုန္လာဥျဖဴ (ဒန္းမူဂ်ီ) ၊ ထမင္း ၊ ဆားအနည္းငယ္ (ဇြန္းအေသး ½) ႏွင့္ သၾကား ဇြန္းေသး ½ ႏွင့္ ရွာလကာရည္ ဇြန္းေသး ½ ၊ ႏွမ္းဆီေမႊး ဇြန္းေသး ½
အရင္ဦးဆံုး အသားျပားကို အရြယ္အစား ညီညာစြား လွီေပးပါ
အူေအာင္း (Burdock) ဟု ေခၚသည့္ အျမစ္တစ္မ်ိဳးအား ျပဳတ္ၿပီး ပဲငံျပာရည္အစရွိသည္ျဖင့္ ႏွပ္ထားသည့္ အူေအာင္းဂ်ိဳရင္းမ္ကို ထုတ္ၿပီး အသားျပားလွီးသည့္ အရြယ္အစားအတိုင္း ညီညာစြာ လွီးပါ။
မုန္လာဥျဖဴ အခ်ိဳ (ဒန္းမူဂ်ီ) ကိုလည္း အသားျပားလွီးသကဲ့သို႕ သင့္ေတာ္မည့္ အရြယ္အစားခန္႕ ညီညာစြာ လွီးၿပီး အသင့္ျပင္ထားေပးပါ။
အသင့္ျပင္ထားသည့္ ဂဏန္းသားအေခ်ာင္းမ်ားႏွင့္ အသားျပားေခ်ာင္းမ်ားကို ဒယ္အိုးျပားေပၚတြင္ အသာေလး ကင္ေပးပါ။
ၾကက္ဥကို ေမႊခေလာက္ၿပီးေနာက္ ဒယ္အိုးျပားေပၚတြင္ ကင္ေပးပါ။
ထမင္းအား အရမ္း မေပ်ာ့မၿပဲပဲ ဆန္လံုးပုံစံမျပတ္ ေတာင့္ေတာင့္အိအိေလး ခ်က္ထားၿပီးေနာက္ ဆားအနည္းငယ္ ဇြန္းအေသး ½ ၊ သၾကား ဇြန္းအေသး ½ ၊ ရွာလကာရည္ ဇြန္းအေသး ½ ၊ ႏွမ္းဆီေမႊး ဇြန္းအေသး ½ ထည့္ၿပီး ႏွံ႕ေအာင္ ေရာေမႊေပးပါ။
ေရညွိျပား (ဂင္မ္)ကို ခင္းၿပီး ထမင္းကို ေရညွိျပားေပၚျဖန္႕တင္ၿပီးအန
လိပ္ၿပီးသြားေသာ ကင္မ္ဘပ္(ေရညွိထမင္းလိပ္)တြ
စားလို႕ေကာင္းမည့္ အရြယ္အစားခန္႕မွန္း၍ လွီးေပးၿပီးပါက Kimbab(ကိုရီးယား ေရညွိ ထမင္းလိပ္) ျပဳလုပ္ျခင္း ၿပီဆံုးသြားၿပီ ျဖစ္ပါသည္။
Knowledge Corner
No comments:
Post a Comment