ပါဝင္ပစၥည္း
ဆန္ ၁ လံုး
ႏွစ္သက္ရာ ငါး ၂၅ က်ပ္သား
ခရမ္းခ်ဥ္သီးမွည့္ ၁ လံုး
ပဲပုပ္ခ်ပ္ ၁ ခ်ပ္ ႀကိဳက္လွ်င္ထည့္ပါ
ၾကက္သြန္နီ ၁ ဥ
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၄ မႊာ
ဆား ၾကက္သားမႈန္႔ ငံျပာရည္ နႏြင္း အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္နည္း
ဆန္ကို ခပ္ေစးေစးခ်က္ထားပါ
ငါးကို ေရေဆးၿပီး ဆား ၊ နႏြင္း ႏွင့္ ေရနည္းနည္းထည့္ျပဳတ္ပါ
ႏူးရင္ အေအးခံၿပီး အ႐ိုးႏြင္ ထားပါ
ခရမ္းခ်ဥ္သီးမွည့္ကို လည္းျပဳတ္၍ အိလာလွ်င္ဆယ္ၿပီး ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားပါ
ၾကက္သြန္ျဖဴကို အရင္ ဆီသတ္ပါ
ႂကြပ္လာလွ်င္ အဖတ္ဆယ္ၿပီ ၾကက္သြန္နီ ဆက္ေၾကာ္ပါ
ၾကက္သြန္နီ ႂကြပ္ခါနီးလွ်င္ အ႐ိုးႏႊင္ထားေသာငါး ကိုထည့္ၿပီး လံုးေပးပါ
ၾကက္သြန္မ်ားအားလံုး ေၾကသြားလွ်င္ မီးပိတ္အေအးခံထားပါ
ထမင္းႏွယ္ရန္
ထမင္းကို ဇလံု ခပ္က်ယ္က်ယ္တြင္ထည့္ပါ
ငါး အႏွစ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္ ဆားႏွင့္ ၾကက္သားမႈန္႔ကို ေရာ၍ ႏွယ္ပါ
ပဲပုပ္ႀကိဳက္သူမ်ားကေတာ့ ပဲပုပ္ခ်ပ္ကို မီးကင္ၿပီး အမႈန္႔ထည့္ႏိုင္သည္။
ခပ္နာနာေလးႏွယ္ၿပီ စီးစီးပိုင္ပိုင္ျဖစ္လာလွ်င ္ လိုသလို အလံုးေလးမ်ားလံုး၍ ၾကက္သြန္ျဖဴ ေၾကာ္ တင္ကာစားေသာက္ႏိုင္ၿပီ
ဝက္အူေျခာင္းေၾကာ္၊ ပဲပုပ္ေၾကာ္၊ ဂ်ဴးျမစ္ စသည္ျဖင့္ အလြန္လိုက္ဖက္သည္။
ဆန္ ၁ လံုး
ႏွစ္သက္ရာ ငါး ၂၅ က်ပ္သား
ခရမ္းခ်ဥ္သီးမွည့္ ၁ လံုး
ပဲပုပ္ခ်ပ္ ၁ ခ်ပ္ ႀကိဳက္လွ်င္ထည့္ပါ
ၾကက္သြန္နီ ၁ ဥ
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၄ မႊာ
ဆား ၾကက္သားမႈန္႔ ငံျပာရည္ နႏြင္း အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္နည္း
ဆန္ကို ခပ္ေစးေစးခ်က္ထားပါ
ငါးကို ေရေဆးၿပီး ဆား ၊ နႏြင္း ႏွင့္ ေရနည္းနည္းထည့္ျပဳတ္ပါ
ႏူးရင္ အေအးခံၿပီး အ႐ိုးႏြင္ ထားပါ
ခရမ္းခ်ဥ္သီးမွည့္ကို လည္းျပဳတ္၍ အိလာလွ်င္ဆယ္ၿပီး ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားပါ
ၾကက္သြန္ျဖဴကို အရင္ ဆီသတ္ပါ
ႂကြပ္လာလွ်င္ အဖတ္ဆယ္ၿပီ ၾကက္သြန္နီ ဆက္ေၾကာ္ပါ
ၾကက္သြန္နီ ႂကြပ္ခါနီးလွ်င္ အ႐ိုးႏႊင္ထားေသာငါး ကိုထည့္ၿပီး လံုးေပးပါ
ၾကက္သြန္မ်ားအားလံုး ေၾကသြားလွ်င္ မီးပိတ္အေအးခံထားပါ
ထမင္းႏွယ္ရန္
ထမင္းကို ဇလံု ခပ္က်ယ္က်ယ္တြင္ထည့္ပါ
ငါး အႏွစ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္ ဆားႏွင့္ ၾကက္သားမႈန္႔ကို ေရာ၍ ႏွယ္ပါ
ပဲပုပ္ႀကိဳက္သူမ်ားကေတာ့ ပဲပုပ္ခ်ပ္ကို မီးကင္ၿပီး အမႈန္႔ထည့္ႏိုင္သည္။
ခပ္နာနာေလးႏွယ္ၿပီ စီးစီးပိုင္ပိုင္ျဖစ္လာလွ်င
ဝက္အူေျခာင္းေၾကာ္၊ ပဲပုပ္ေၾကာ္၊ ဂ်ဴးျမစ္ စသည္ျဖင့္ အလြန္လိုက္ဖက္သည္။
Knowledge Corner
No comments:
Post a Comment