အာပူလ်ွာပူ ရခိုင္မံု႔တီ


အာပူလ်ွာပူ ရခိုင္မံု႔တီ ခ်က္နည္းေလး

အာပူ ဟင္းရည္

ငါးကို သန္႕စင္ျပီး ဆားဆႏြင္းနဲ႕ ေရနဲနဲ ထည့္ ျပဳပ္ပါတယ္ ။ က်က္ေတာ့ အသားသင္ျပီး တစ္ဝတ္ ကို ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴ နဲ႕ ေရေျခာက္ေအာင္ ေလွာ္ျပီး အရုိးျပဳပ္ရည္ အိုးထဲ ထည့္ 
ဆူေအာင္ တည္ျပီး ပုဇြန္ငပိ ကို ေရေဖ်ာ္ျပီး အေရၾကည္ ေလး စစ္ ထည့္ပါ ။

ငရုတ္သီးစိမ္း လိုသေလာက္ ေထာင္း ထည့္ပါ ။ အခ်ိဳငံ ျမည္းျပီး ငရုတ္ေကာင္း ပတဲေကာ ထည့္ လိုက္ရင္ အာပူ ဟင္းရည္ ရပါျပီး ။

မုန္႕တီသုပ္ တြက္ ငါးဆီသက္

ငါးဖယ္ေၾကာ္ပါ
ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီသက္ထားပါ
က်န္ဆီ အနဲငယ္ နဲ႕ ငါးအသား တစ္ဝတ္ကို ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီသက္ပါ #ပုဇြန္ငပိ အနဲငယ္ ထည့္ပါ က်က္ေတာ့
#ငါးသင္ထားတာ ထည့္ပါ။

#ပုဇြန္ငံျပာရည္ အခ်ိဳမႈန္႕ ထည့္ပါ #ငရုတ္သီးစိမ္း လိုသေလာက္ ေထာင္းထည့္ပါ
#ေရအနဲငယ္ ထည့္ ျပီး ေၾကာ္ပါ ဒါဆို အသုပ္အတြက္ ငါးဟင္း က်က္ပါျပီးး။

#မုန္႕တီသုပ္

မုန္႕ဖက္ ထည့္ျပီး
ငါး ဆီသက္
ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္
ပုဇြန္ငံျပာရည္
အခ်ိဳမႈန္႕
ပဲသီး ၾကိဳက္ရင္ထည့္ပါ
ဗမာနံနံ
သံပုရာသီး ထည့္
သုးံေဆာင္ နိုင္ပါသည္ ။

#ငါးဖယ္နဲ႕ပဲသီးသုပ္

ငါးဖယ္ေၾကာ္ လိုသလို ညွက္ျပီး ပဲသီးရယ္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ေၾကာ္ထဲ ငပိထည့္ ဆီသက္ ထားတာ ရယ္ ပုဇြန္ငံျပာရည္ အခ်ိဳမႈန္႕ သံပုရာသီး ဗမာနံနံ ထည့္ အခ်ိဳငံျမည္း သုးံေဆာင္နိုင္ပါသည္ ။

(အိမ္ခ်က္တဲ႕နည္းေလးပါ အၾကိဳက္တူက ခ်က္ရန္ နည္းေလး ေရးထားပါသည္ ရခိုင္မေလး ေတြေတာ့ မွီဘူးေပါ့ ေနာ္)



No comments:

Post a Comment