အာလူးထမင္းဝါ သက္သက္လြတ္


အာလူးထမင္းဝါ သက္သက္လြတ္ေလး လုပ္စားတာပါ ။ က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီညြတ္ၿပီး အဟာရျပည့္တဲ့ အစားအစာ တစ္ခုပါေနာ္ ။ ဆိုင္မွာစားရင္ ေစ်းႀကီးေပးၿပီး စားရေပမယ့္ တကယ္ေတာ့ ပါဝင္ ပစၥည္း အနည္းငယ္နဲ႔ လြယ္လြယ္ကူကူ အိမ္မွာ လုပ္စားလို႔ ရပါတယ္ ။ တစ္အိမ္လံုးစာ အတြက္ လုပ္ရင္ေတာင္ အခ်ိန္ ခဏေလး အတြင္း လုပ္ႏိုင္ပါတယ္ ။ တျခားလုပ္နည္းေတြ ရွိေပမယ့္ အခု ေဖာ္ျပထားတာကေတာ့ အလြယ္ကူဆံုး အိမ္မွာ လုပ္စားေနက် နည္းေလးပါ ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ရွမ္းဆန္ (သို႔) ေပၚဆန္းေမႊး - ၂လံုး ( ႏို႔ဆီဗူး)
အာလူး - ၂၀ က်ပ္သား
နႏြင္း - အနညးငယ္
ဆား - လိုအပ္သလို
ဆီ - အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - အနည္းငယ္ (အ၀ိုင္းပါးပါးလွီးထားပါ )
ေျမပဲေၾကာ္ - အနည္းငယ္
ဂ်ဴးျမစ္ - စားႏိုင္သေလာက္
နံနံပင္ - ၃ပင္
ငရုတ္သီးေၾကာ္ - စားႏိုင္သေလာက္

ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နညး္

ဆန္ေဆး၍ ခ်က္ပါ ။ ဂ်ဴးျမစ္ ႏွင့္ နံနံပင္ကို လည္ ေဆးေၾကာသန္႔စင္ထားပါ ။
အာလူးကို အခြံႏႊာေဆးေၾကာသန္႔စင္ၿပီး ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူတြင္ ျပဳတ္ပါ ။ ဆားထည့္ပါ ။ နႏြင္းအနည္းငယ္ထည့္ပါ ။ အာလူးမ်ားက်က္လွ်င္ ေရစစ္ထားပါ ။
ထို႔ေနာက္ ဆီအနည္းငယ္ထည့္ကာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ကို ဆီသတ္ပါ ။ နႏြင္းထည့္ပါ ။ အာလူးမ်ားထည့္ပါ ။
ထမင္းက်က္လွ်င္ အာလူးမ်ားႏွင့္ ေရာေမႊ၍ ေၾကညက္ေအာင္ေရာေခ်ပါ ။ ဆားအရသာ လိုသလိုထည့္ပါ ။
ၿပီးလ်င္ ႀကိဳက္ႏွစ္သက္သလို ပံုေဖာ္ကာ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ ျဖဴ း၍ ေျမပဲေၾကာ္ ၊ ဂ်ဴးျမစ္ ၊နံနံပင္ ၊ ငရုတ္သီးေၾကာ္တို႔ႏွင့္ တြဲဖက္၍ စားႏိုင္ပါပီ ။

မွတ္ခ်က္။ ။ အာလူးေကာင္းရင္ အရသာရွိလို႔ ထမင္းထဲကို အခ်ိဳအရသာ သိပ္ထည့္စရာမလိုပါဘူးေနာ္ ။

Winmay's Food House


No comments:

Post a Comment