ယိုးဒယား ငပိထမင္းေၾကာ္


ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

ထမင္းျဖဴ - ၁ ပန္းကန္
စိမ္းစားငပိ - ဇြန္းဝက္
ငါးငံျပာရည္
ဟင္းခတ္မႈန္႔ - အနည္းငယ္
င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ - အနည္းငယ္
၀က္ဂုတ္သား - ၁၀ က်ပ္သား
ပဲငံျပာရည္ ခ်ိဳပ်စ္ - ၁ ဇြန္း (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
သၾကား - ၁ ဇြန္း
ၾကက္ဥ - ၁ လုံး (အခ်ပ္ ေၾကာ္ၿပီး ပါးပါး လွီးထားရန္)
ၾကက္သြန္နီ - ၁ လုံး (ပါးပါး လွီးထားရန္)
ၾကက္သြန္ျဖဴ
ပဲေတာင့္ရွည္ - ၃ ေတာင့္ (ပါးပါး လွီးထားရန္)
ပုစြန္ေျခာက္ - အနည္းငယ္ (ၾကြပ္ေအာင္ ေၾကာ္ထားရန္)
၀က္အူေခ်ာင္း - ၁ ခု (ေၾကာ္ၿပီး ပါးပါး လွီးထားရန္)
သရက္သီးစိမ္း - ၁ ျခမ္း (အမွ်င္ ႀကီးႀကီး လွီးထားရန္)
င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၅ ေတာင့္ (ပါးပါး လွီးထားရန္)
သံပုရာသီး - ၁ လုံး (အူတိုင္ ဖယ္ၿပီး ၃ စိတ္ လွီးထားရန္)

ျပဳလုပ္နည္း

ထမင္းျဖဴကို ငါးပိ ႏွင့္ ႏွံ႔ေအာင္ နယ္ထားေပးပါ ။
ဒယ္အိုး တစ္လုံးမွာ ဂ်င္း ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ အနည္းငယ္ကို ဆီသတ္ၿပီး ၀က္သား ထည့္ေၾကာ္ပါ ။
ငါးငံျပာရည္ ၊ သၾကား ၊ ပဲငံျပာရည္ အပ်စ္ ထည့္ၿပီး ေရခမ္း သည္အထိ ၁၀ မိနစ္ ေလာက္အဖုံး အုပ္ေၾကာ္ပါ ။ အသားမ်ား မာသြားေအာင္ ေၾကာ္ခ်က္ဖို႔ မလိုတာကို ဂ႐ုျပဳပါ ။
၀က္ ဂုတ္သားပာာ အဆီ ေပါင္းစပ္ ပါ၀င္တဲ့ အတြက္ အခ်ိန္ အနည္းငယ္နဲ႔ က်က္တယ္ ဆိုတာ ဂ႐ုျပဳ သင့္ပါတယ္ ။
ၾကက္ဥ ၊ ၾကက္သြန္နီ ၊ ပဲေတာင့္ရွည္ ၊ ပုစြန္ေျခာက္ ၊ ၀က္အူေခ်ာင္း ၊ သရက္သီးစိမ္း ၊ င႐ုတ္သီးစိမ္း ႏွင့္ သံပုရာသီး အားလုံး တို႔ကို ႀကိဳတင္ ျပင္ဆင္ပါ ။
အားလုံး အဆင္သင့္ ျဖစ္ရင္ ထမင္း စတင္ ေၾကာ္လို႔ ရပါၿပီ ။
ဒယ္အိုး တစ္ခုမွာ ဆီ အနည္းငယ္ကို အပူ ေပးၿပီး ဆီပူလာလွ်င္ ငပိကို မႊေနေအာင္ ေမႊေၾကာ္ေပးပါ ။
နုပ္ႏုပ္ စဥ္းထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴေလး အနည္းငယ္ ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ ။ ေမႊးလာၿပီ ဆိုမွ ထမင္း ထည့္ေၾကာ္ပါ ။
ငါးငံျပာရည္ ၊ ပာင္းခတ္မႈန္႔ တို႔ႏွင့္ အရသာ ျဖည့္စြက္ပါ ။ အသား က်ေအာင္ ေၾကာ္ၿပီးမွ င႐ုတ္ေကာင္းေလး ျဖဴးေပးပါ ။
ထမင္း ေၾကာ္ကို ပန္းကန္လုံး တစ္ခုမွာ ေမွာက္ထည့္ၿပီး ပုံပါအတိုင္း ျပင္ဆင္ တည္ခင္းပါ ။

** ထမင္း ေၾကာ္မယ့္ ထမင္းပာာ အနည္းငယ္ မာေအာင္ ခ်က္ထားၿပီး အေအး ခံထား ဖို႔ေတာ့ လိုအပ္ပါတယ္ ။ ပူၿပီး စီးေထြးေထြး ျဖစ္ေနတဲ့ ထမင္း မ်ိဳးက ထမင္း ေၾကာ္ရာမွာ ကိုယ္လိုခ်င္တဲ့ ပုံစံမ်ိဳး ရဖို႔ ခက္ခဲ တတ္ပါတယ္ ။

Knowledge Corner



No comments:

Post a Comment