ငါးေသတၱာထမင္းေၾကာ္


ဒီေန႔ေတာ့ တနဂၤေႏြထမင္းဝိုင္းအေနနဲ႔ ဟင္းအတြဲအစပ္မတင္ဘဲ လြယ္ကူသက္သာတဲ့ အစားအစာေလး တစ္ခုကို မ်ွေဝခ်င္ပါတယ္ရွင့္ ။ စားခါနီးမွ အျမန္ေၾကာ္လို႔ ရတာမို႔ အခ်ိန္လဲ မကုန္ေတာ့ဘူး ။ အရသာေလးက တစ္မ်ိဳးေလး စားေကာင္းတာမို႔ အိမ္ရွင္မတို႔ေရ ႀကိဳးစားၾကည့္ၾကရေအာင္ ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ထမင္း ပန္းကန္လံုး ၂ လံုး
ငါးေသတၱာ ဘူးႀကီး ၁ ဘူး
ကန္စြန္း႐ြက္ ၄ ပင္
မုန္လာဥနီ ၁ ဥ
ၾကက္ဥ ၁ လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃ မႊာ
ၾကက္သြန္နီ ဥေသး ၁ ဥ
ဂ်င္း အနည္းငယ္
ေရွာက္႐ြက္ ၇ ႐ြက္
ဆီ ၁ ဇြန္းခြဲ (ဟင္းခ်က္ဇြန္း)
ဆား ၁ ဇြန္း (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း )
ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ၁ ဇြန္း (စားပြဲတင္ဇြန္း)
င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ အနည္းငယ္
ခ႐ုဆီ စားပြဲတင္ဇြန္္းတစ္ဝက္

ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နညး္

ပထမဆံုး ထမင္းကိုဆားႏွင့္နယ္ထားပါ ။ ငါးေသတၱာဗူးကိုေဖာက္ၿပီး အႏွစ္ကိုဗူးထဲခ်န္ထားၿပီး ငါးတံုးမ်ားကိုခပ္ထုတ္ထားပါ ။ ကန္စြန္း႐ြက္ေႁခြထားပါ ။ မုန္လာဥနီ ပါးပါးလွီးထားပါ ။
ဒယ္အိုးထဲတြင္ ဆီအနည္းငယ္သာထည့္ၿပီး ကန္စြန္း႐ြက္ႏြမ္းေအာင္ေၾကာ္ေပးပါ ။ ဆားမထည့္ပါႏွင့္ ။ ျပီးေနာက္ ပန္းကန္ထဲ ခပ္ထုတ္ထားပါ ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ ၾကက္သြန္နီ အခြံခြာထားပါ ။ ဂ်င္းႏွင့္ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေရာေထာင္းထားပါ ။ ၾကက္သြန္နီကို ေလးစိပ္စိတ္ပါ ။
ဒယ္အိုးထဲဆီထည့္ၿပီး ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ ဂ်င္း ၊ ၾကက္သြန္နီတို႔ကို ထည့္ဆီသတ္ပါ ။ မုန္လာဥနီထည့္ပါ ။ အႏွစ္မေျခာက္ခင္ ၾကက္ဥေဖာက္ထည့္ၿပီး ေမႊေပးပါ ။ ၿပီးမွကန္စြန္း႐ြက္ထည့္ပါ ။ ဗူးထဲတြင္ခ်န္ထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္ နည္းနည္းထည့္ေမႊပါ ။
ဆားနယ္ထားေသာထမင္းကိုထည့္ၿပီး သမေအာင္ေမႊေပးပါ ။ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ႏွင့္ ခ႐ုဆီထည့္ပါ ။ ခပ္ထုတ္ထားေသာ ငါးေသတၱာတစ္ဝက္ႏွင့္ ဗူးထဲမွာက်န္ေသာအႏွစ္မ်ား ထည့္ေမႊေပးပါ ။ ေနာက္ဆံုးမွ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ျဖဴးၿပီး ေရွာက္႐ြက္ပါးပါး ညႇပ္ထည့္ေပးပါ ။

ထမင္းေၾကာ္ကို ပန္းကန္လံုးထဲထည့္ၿပီးမွ ပန္းကန္ျပားေပၚ အသာေမွာက္ခ်ပါ ။ ခ်န္ထားေသာ ငါးေသတၱာ၊ သခြားခ်ဥ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႔ထည့္ၿပီး အလွဆင္ေပးပါ ။ ငါးေသတၱာထမင္းေၾကာ္ေမႊးေမႊးေလးကို သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ ။ ကန္စြန္း႐ြက္ထည့္ထားတာမို႔ ငါးေသတၱာရဲ႕ အေၾကာတတ္ေစတဲ့ ဓာတ္ေတြကို ဖယ္ရွားေပးမွာပါ ။ လူႀကီးေတြအတြက္လဲအဆင္ေျပ ကေလးေတြအတြက္လဲ အာဟာရျဖစ္ေစတာေၾကာင့္ အျမန္ေၾကာ္စားၾကည့္လိုက္ၾကေနာ္ အိမ္ရွင္မတို႔...

Knowledge Corner



No comments:

Post a Comment