အာလူးးထမင္းနယ္ ျပဳလုပ္နည္း ေလးပါ ။
အာလူးထမင္းနယ္ကလဲ ရွမ္းျပည္ေတာင္ပိုင္းအစားအစ
တစ္ခုပါပဲ… ငယ္ငယ္ကက်ြန္မအဖိုး လုပ္ေက်ြးတဲ.နည္း
အတုိ္င္းလုပ္ထားပါတယ္….။
မတူတာကေတာ. ရွမ္းဆန္မရလို.
ထိုင္းဆန္နဲ.လုပ္ထားရပါတယ္.
က်ြန္မအရင္က ငါးထမင္းနယ္
လုပ္နည္းလဲေရးခဲ.ျပီးပါျပီ.
လိုအပ္ေသာပစၥည္း
ရွမ္းဆန္၊ အာလူး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ဂ်ဴးျမစ္ (သို.) ဂ်ဴးဖူး၊င႐ုတ္သီးေျခာက္္
၊ျကက္သြန္ပင္၊ျကက္သြန္ျဖဴ၊ဆ
ျပဳလုပ္နည္း …
-ရွမ္းဆန္မရွိေသာေျကာင့္ ထိုင္းဆန္ကို ဆန္ခ်င္ခြက္နွင့္ 2 ခြက္နွင့္
ေရဆန္ခ်ိန္ခြက္ ၄ခြက္ထည္.ျပီး၊ နနြင္းအနဲငယ္ထည္.ကာခပ္ေပ်ာ.
-ခရမ္းခ်ဥ္သီးနွစ္လံုးကို ထမင္းအိုးထဲထည္.ျပဳတ္ထားျပီ
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုထုတ္ယူကာ ဓါးနွင့္ေတာက္ေတာက္စင္းျပီး
ဒယ္အိုးထဲကာ ဆီထည့္ဘဲ နႏြင္း၊ အရသာမုန္.၊ဆား၊ေရ ဆန္ခ်ိန္ခြက္နွစ္ခြက္ခန္.ထည
-အာလူး ရွစ္လံုးကိုနူးအိေအာင္ျပဳတ္
-ျကက္သြန္ျဖဴတလးံုကိုေထာင္း
-င႐ုတ္သီးေျခာက္ဆယ္ေတာင့္ကိ
-ျကက္သြန္ပင္ - ၃ ပင္ကိုေရေဆးျပီးပါးပါးလွီးထ
-ျကက္သြန္ပင္ ၃ ပင္ (သို.) ဂ်ဴးျမစ္ ( 100) g ကို ေရစင္စင္ေဆးထားပါ…
-ငါးမွုန္.ေျကာ္ - ၁၀ ခု
-ထမင္းကို ခ်က္ထားတဲ.ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ
အရသာမုန္.နွင့္ဆားထည္.ကာ ေစးပိုင္ေနေအာင္ နယ္ၿပီး ေပါ.အငံျမည္းကာ
လက္ကို မကပ္ေစရန္ လက္ကိုဆီခ်က္သုတ္္ျပီး အလံုးေသးေသးေလးေတြလံုးထားလိ
-စားခါနည္းမွ ပုဂံေပၚ အာလူးထမင္းလံုး ကိုျပားျပား ပါးပါးေလးျဖစ္ေအာင္ျဖန္.ကာ
ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္အရည္က်ဲ၊ ဆီခ်က္ ဆမ္းျပီးပါးပါးလွီးထားေသာျက
ထိုေနာက္ဂ်ဴးျမစ္(သို.) ဂ်ဴးဖူး၊ ျကက္သြန္ပင္ ငရုပ္သီးေတာင့္ေျကာ္၊ငါးမွု
တြဲကာ အရသာရွိေသာ အာလူးထမင္းနယ္ ကိုသံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီရွင္
No comments:
Post a Comment