ဒီဟင္းရည္ခ်က္ဖို႔ဆိုရင္ေတာ ့ ထိုင္းၾကက္ဟင္းခါးသီးေခၚတဲ့ ကီလိုသီးကို ေရြးခ်ယ္ဝယ္ယူရပါမယ္ ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ထိုင္းၾကက္ဟင္းခါးသီး - ၁ လုံး
ဝက္သား - ၁၀ က်ပ္သား
ငါးဖယ္ျခစ္ - ၅ က်ပ္သား
မိႈမည္း - ၂ ပြင့္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ တက္
ခ်င္းပါးပါး - ၂ ခ်ပ္
ေကာ္မႈန္႔ (သို႔) ေျပာင္းမႈန္႔ - အနည္းငယ္
င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ - အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ - ၅ ပင္
အ႐ိုးျပဳတ္ရည္ - ၁လီတာခန္႔
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နညး္
ပထမဆုံး အ႐ိုးျပဳတ္ရည္ရရန္အတြက္ အ႐ိုးအနည္းငယ္ကို ခ်င္း ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂တက္ဓားျပား႐ိုက္ၿပီး ဟင္းရည္ၾကည္ ရေအာင္ ျပဳတ္ထားေပးပါ ။
မိႈမည္းကို ေရဝေအာင္စိမ္ၿပီး ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းပါ ။ ခ်င္း ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုလည္း ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းပါ ။ ႀကိတ္ထားေသာ အသား(သို႔မဟုတ္) ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားေသာ အသားႏွင့္ ငါးဖယ္ထဲသို႔ ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားေသာ ခ်င္းအေရာ ၊ မိႈမည္းတို႔ကို ထည့္ၿပီး ဆား ၊ ဟင္းခတ္မႈန္႔ ၊ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ႏွင့္ ေျပာင္းမႈန္႔တိုကို ထည့္ၿပီး ေစးညႇက္ေနေအာင္ နယ္ပါ ။ ၾကက္ဟင္းခါးသီး ထိပ္ႏွစ္ဖက္ကို ျဖတ္ၿပီး ေရာနယ္ ထားေသာ အသားကို ထည့္ၿပီး အစာသြပ္ပါ ။ လက္မဝက္ေလာက္ အကြင္းမ်ားအျဖစ္ ပိုင္းျဖတ္ပါ ။
ဟင္းရည္ၾကည္ကို တဖန္ျပန္အပူေပးၿပီး ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ၊ ဆား ၊ ဟင္းခတ္မႈန္႔ႏွင့္ င႐ုတ္ေကာင္းတို႔ျဖင့္ အရသာျဖည့္စြက္ပါ။ တစ္ပြက္ဆူလာလွ်င္ မီးျပင္းကိုေလွ်ာ့ခ်ၿပီး အစာသြပ္ထားတဲ့ ၾကက္ဟင္းခါးသီးကို ထည့္ၿပီး (၃)မိနစ္ခန္႔ အဖုံးပိတ္ထားပါ ။ တစ္လက္မႏွင့္ ပါးပါးလွီးျဖတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ၿမိတ္မ်ား ျဖဴးၿပီး ပူပူေႏြးေႏြးသုံးေဆာင္ႏိုင္ ပါသည္
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ထိုင္းၾကက္ဟင္းခါးသီး - ၁ လုံး
ဝက္သား - ၁၀ က်ပ္သား
ငါးဖယ္ျခစ္ - ၅ က်ပ္သား
မိႈမည္း - ၂ ပြင့္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ တက္
ခ်င္းပါးပါး - ၂ ခ်ပ္
ေကာ္မႈန္႔ (သို႔) ေျပာင္းမႈန္႔ - အနည္းငယ္
င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ - အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ - ၅ ပင္
အ႐ိုးျပဳတ္ရည္ - ၁လီတာခန္႔
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နညး္
ပထမဆုံး အ႐ိုးျပဳတ္ရည္ရရန္အတြက္ အ႐ိုးအနည္းငယ္ကို ခ်င္း ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂တက္ဓားျပား႐ိုက္ၿပီး ဟင္းရည္ၾကည္ ရေအာင္ ျပဳတ္ထားေပးပါ ။
မိႈမည္းကို ေရဝေအာင္စိမ္ၿပီး ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းပါ ။ ခ်င္း ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုလည္း ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းပါ ။ ႀကိတ္ထားေသာ အသား(သို႔မဟုတ္) ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားေသာ အသားႏွင့္ ငါးဖယ္ထဲသို႔ ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားေသာ ခ်င္းအေရာ ၊ မိႈမည္းတို႔ကို ထည့္ၿပီး ဆား ၊ ဟင္းခတ္မႈန္႔ ၊ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ႏွင့္ ေျပာင္းမႈန္႔တိုကို ထည့္ၿပီး ေစးညႇက္ေနေအာင္ နယ္ပါ ။ ၾကက္ဟင္းခါးသီး ထိပ္ႏွစ္ဖက္ကို ျဖတ္ၿပီး ေရာနယ္ ထားေသာ အသားကို ထည့္ၿပီး အစာသြပ္ပါ ။ လက္မဝက္ေလာက္ အကြင္းမ်ားအျဖစ္ ပိုင္းျဖတ္ပါ ။
ဟင္းရည္ၾကည္ကို တဖန္ျပန္အပူေပးၿပီး ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ၊ ဆား ၊ ဟင္းခတ္မႈန္႔ႏွင့္ င႐ုတ္ေကာင္းတို႔ျဖင့္ အရသာျဖည့္စြက္ပါ။ တစ္ပြက္ဆူလာလွ်င္ မီးျပင္းကိုေလွ်ာ့ခ်ၿပီး အစာသြပ္ထားတဲ့ ၾကက္ဟင္းခါးသီးကို ထည့္ၿပီး (၃)မိနစ္ခန္႔ အဖုံးပိတ္ထားပါ ။ တစ္လက္မႏွင့္ ပါးပါးလွီးျဖတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ၿမိတ္မ်ား ျဖဴးၿပီး ပူပူေႏြးေႏြးသုံးေဆာင္ႏိုင္
ဟင္းခ်က္နည္းမ်ား
No comments:
Post a Comment