ပန္းေဂၚဖီ နဲ႔ဘဲဥ နို႔စိမ္းဟင္း



ပန္းေဂၚဖီ နဲ႔ဘဲဥ နို႔စိမ္းဟင္း လုပ္နည္းေလးပါ ။

အင္ဒိုနီးရွားနိဳင္ငံ မွာ သြားေနတုန္း က သြားေနတယ္႕ သူငယ္ခ်င္း အေမ ခ်က္ေကြ်းတာေလးကို ၾကိဳက္လြန္း လို႕ ခ်က္နည္းေလး သင္ထား တာ ကို စည္က ျမန္မာ႔ အႀကိဳက္ ေလးျပန္လဲ ျပဳျပင္ထားပါတယ္။ အမွတ္တရ ေလးေတြ သတိရစရာေလး ေတြ စံုလင္ တဲ႕ အင္ဒိုနီးရွားနဳိင္ငံ နဲ႕ သူငယ္ခ်င္းမိသားစု ကို အမွတ္တရသတိ ရေသာ အားျဖင္႔ ပရိတ္သတ္ ႀကီး လဲ မိသားစု သူငယ္ခ်င္း မ်ားနဲ႕ အတူ ခ်က္စားလို႕ရေအာင္ ေဖာ္ျပလိုက္ပါတယ္ေနာ္…..။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ပန္းေဂၚဖီ ၁ ထုပ္ (အေနေတာ္အပြင္႕ေလးမ်ား လွီးထားပါ)
ဘဲဥ ၁၀ လံုး (ျပဳတ္ထားပါ၊အခြံခြာထားၿပီး အကာကိုဓားျဖင္႕မြန္းထားပါ)
နို႕စိမ္း ခြက္ ၁ ခြက္ ခဲြ
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၃ လံုး (အခြံခြာၿပီး၊ အတံုးေသးေလးေတြ တံုးထားပါ)
မန္းက်ီးသီးနွစ္ စားပဲြဇြန္း ၁ ဇြန္း
အသားမႈန္႕ လက္ဖက္ဇြန္း ၂ ဇြန္း (လိုသေလာက္ထည္႕ပါ)
ၾကက္သားျပဳတ္ရည္ ခြက္ ၁ ခြက္
ပူစီနံ ၃ ပင္ (အရြက္ေခြ်ထားပါ)
ဟင္းအနွစ္လုပ္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ကက္သြန္ျဖဴ ၃ တက္ (လွီးထားပါ)
ၾကက္သြန္နီ ၂ လံုး (လွီးထားပါ)
ငရုတ္သီးစိမ္း ၂ ေတာင္႕ (လွီးထားပါ)
နႏြင္းမႈန္႕ လက္ဖက္ဇြန္း တစ္၀က္ဇြန္း
ငံျပာရည္ လက္ဖက္ဇြန္း ၁ ဇြန္း ခဲြ
ေနၾကာဆီ စားပဲြဇြန္း ၂ ဇြန္းခဲြ
ဆား အနည္းငယ္
စပါးလင္ တစ္၀က္ေခ်ာင္း (အျဖဴပိုင္း၊ ထုထားပါ)
ျပဳလုပ္နည္း

အနွစ္လုပ္ရန္ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား အားလံုးကို ၾကိတ္စက္ထဲ ထည္႕ၾကိတ္ပါ။
ဒယ္အိုး ထဲမွ ဆီပူလာလွ်င္ ဟင္းအနွစ္မ်ား ကိုထည္႕ၿပီးဆီသတ္ပါ။ အနံေမႊးၿပီးအားလံုး ဆီျပန္လာသည္အထိ တည္ပါ။
ပန္းေဂၚဖီပြင္႕၊ ဘဲဥ ထည္႕ၿပီး ဟင္းအနွစ္နဲ႕ ေသခ်ာ အနွစ္မ်ား နဲ႕ ေရာေအာင္ ေမႊေပးပါ။ အသားမႈန္႕၊ နို႕စိမ္း နွင္႕ ၾကက္ျပဳတ္ရည္မ်ား ထဲ႕တည္ပါ။ အေငြ႕တက္လာလ်င္ ၅ မိနစ္ေလာက္တည္ၿပီး မန္းက်ီးသီး အနွစ္ထည္႕ေမႊပါ။ ဆူေအာင္ ထပ္တည္ပါ။
ေရဆူလ်င္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ထည္႕ၿပီး ၂-၃ မိနစ္ေလာက္ထပ္တည္ပါ။ ဆားျမည္းၿပီး လိုတာထပ္ျဖည္႕နိုင္ပါတယ္။ မီးဖိုေပၚမွခ်ၿပီး ပူစီနံရြက္မ်ားျဖဴးေပးပါ။ ပူပူေလး ထမင္းျဖဴ၊ ေထာပတ္ထမင္းတို႕ျဖင္႕ သံုးေဆာင္လ်င္ပို ေကာင္းပါတယ္။

ဟင္းခ်က္နည္းမ်ား 

No comments:

Post a Comment