ဒန္႕ဒလြန္ေတာင့္နဲ႔ ငါးခူဟင္း






















ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
၁/ ဒန္႕ဒလြန္ေတာင့္ - ၅ ေတာင့္
၂/ ငါးခူ - ၁ ေကာင္ (၁၀ သား အရြယ္ေလာက္ဆုိရင္ ရပါတယ္)
၃/ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၂ လုံး
၄/ ဆီ အနည္းငယ္
၅/ ၾကက္သြန္နီတစ္လုံး
၆/ ငရုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႕
၇/ ဆႏြင္းမႈန္႕ အနည္းငယ္
၈/ ငပိ အနည္းငယ္
၉/ ငံျပာရည္, အရသာမႈန္႕
၁၀/ နံနံပင္ - ၁ ပင္
၁၁/ မန္က်ည့္မွည့္ရည္ 

ငါးခူကုိ ေရ ၃-၄ခါေဆးျပီး အခၽႊဲေတြစင္ေအာင္ မရမ္းျပား ၂-၃ ျပားနဲ႕ ပြတ္ျပီး ေရေဆးခ်ပါတယ္။ ျပာရွိရင္ ျပာနဲ႕ အရင္ပြတ္ျပီးမွ ေရစင္ေအာင္ေဆးပါတယ္။ 
သန္႕စင္ထားတဲ့ ငါးခူကုိ အေနေတာ္ အတုံးေတြလွီးျပီးေတာ့ ဆား ဆႏြင္း နယ္ထားပါ။
ဒန္႕ဒလြန္ေတာင့္ အေနေတာ္ျဖတ္ေတာက္ျပီး ေရေဆးထားပါ။

ၾကက္သြန္နီး တစ္လုံး လွီးျပီး ငရုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႕ ဆႏြင္းမႈန္႕ထည့္ျပီး ညက္ညက္ေထာင္းထားပါ။
ဒယ္အုိးထဲ ဆီအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ဆီပူလာရင္ ေထာင္းထားတဲ့ ငရုတ္သီး နဲ႕ ငပိ အနည္းငယ္ထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ။ ျပီးရင္ ငါးခူကုိ ထည့္ေမႊေပးပါ။ ၂ မိနစ္ေလာက္ေမႊျပီးမွ ဒန္႕ဒလြန္ေတာင့္ထည့္ျပီး ငံျပာရည္ အရသာမႈန္႕ထည့္ျပီး ခဏထပ္ေမႊေပးပါ။ 

ျပီးမွ ေရလုိသေလာက္ထည့္ျပီး ခ်က္ပါ။ ၁၀ မိနစ္ေလာက္ေနရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၂ လုံး လွီးျပီး ထည့္ပါ။ ဒန္႕ဒလြန္ေတာင့္ ႏူးရင္ မန္က်ည္းမွည့္ရည္ ဟင္းခပ္ေယာက္မ တစ္ဇြန္းထည့္ပါ။ အေပါ့အငံျမည္းျပီး နံနံပင္အုပ္လုိက္ပါ။ ဟင္းရည္ ဆူလာရင္ မီးပိတ္လုိ႕ရပါျပီ။

မြန္မ လက္ရာ စားစရာ

No comments:

Post a Comment