အူခ်ဳိေၾကာ္






















အူခ်ဳိေၾကာ္

ခ်က္ရတာ ျမန္ဆန္လြယ္ကူတဲ့ ဟင္းတခြက္ပါရွင္။

ပထမဆုံး အူခ်ဳိကို ေရေဆးၿပီး ရွာလကာရွည္နဲ႕ပါ ထပ္ေဆးပါတယ္။ ၿပီးရင္ ေရစစ္ထားပါ။
ဂ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းထားပါ။ 

ေရစစ္ထားတဲ့ အူခ်ဳိကို ဂ်င္းၾကက္သြန္ေထာင္းထားတာ နယ္ေပးပါ။ ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ အေနာက္ ၂ မ်ဳိးစလုံး၊ အသားမႈန္႕၊ သၾကား၊ ဆႏြင္းမႈန္႕ အနည္းငယ္ နဲ႕ ဆား (ဒါမွမဟုတ္) ငံျပာရည္ထည့္ၿပီးနယ္ေပးပါ။ ေရအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးရင္ အဖုံးပိတ္ၿပီး ေရခမ္းတဲ့အထိတည္ေပးပါ။ ဆီလုံးဝမထည့္ပါဘူး။ ေရခမ္းရင္ အူခ်ဳိက ဆီနဲနဲထြက္ပါတယ္။ ၿပီးရင္ အူခ်ဳိကို လိုခ်င္တဲ့ အရွည္ ကပ္ေၾကးနဲ႕ ၫွပ္ေပးပါ။ အိုးမွာ ကပ္က်န္ေနတဲ့ အႏွစ္ကိုဟင္းထည့္တဲ့ပန္းကန္ထဲ ထည့္ထားပါ။

ဒယ္အိုးထဲ ဆီထည့္ၿပီး ဆီပူလာရင္ ၫွပ္ထားတဲ့ အူခ်ဳိေတြကို ထည့္ေၾကာ္လိုက္ပါ။ ေၾကာ္တဲ့အခါမွာ ဆီေပါက္တဲ့အတြက္ေၾကာင့္ က်မကေတာ့ ခဏေမႊၿပီး အဖုံးပိတ္လိုက္ပါတယ္။ မီးအေနေတာ္ထားရင္ ၃ မိနစ္ေလာက္ေနရင္ တခ်က္ျပန္ေမႊေပးပါတယ္။ အူခ်ဳိေတြ နီညဳိေရာင္သန္းလာရင္ ခုနက ဟင္းအႏွစ္ေတြခပ္ထားတဲ့ ပန္းကန္ထဲထည့္ၿပီး ထမင္းပူပူနဲ႕ သုံးေဆာင္လို႕ရပါၿပီ။
🍛🍛🍛

ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ရွင္😊

မြန္မ လက္ရာ စားစရာ


No comments:

Post a Comment