ကကတစ္ ဒါမွမဟုတ္ ငါးေမႊထုိး နဲ႕ပဲ လုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။
အခုပုံထဲမွာေတာ့ ကကတစ္လုိငါးမ်ဳိးတစ္တုံးကုိ
ကကတစ္ တေကာင္ အေနေတာ္အတုံးတုံး / ငါးေမႊထုိး အေကာင္လုိက္ကုိ ေရေဆး သန္႕စင္ျပီးေတာ့ ဆား ဆႏႊင္း အသားမႈန္႕ေတြနဲ႕ နယ္ထားပါတယ္။
အုိးထဲကုိ နယ္ထားတဲ့ငါးထည့္ ထုထားတဲ့ စပါးလင္ တပင္ကုိအုိးထဲထည့္ ျပီးေတာ့ ေရ လုိသေလာက္ထည့္ပါ။
၁၅ မိနစ္ေလာက္ဆုိရင္ ငါးက်က္ပါျပီ။ ဟင္းရည္အရသာကုိ ပုံမွန္စားေနက်ထက္ အငံေလ်ာ့ထားပါ။ ငါးဟင္းရည္က်က္ျပီဆုိရင္ မီးပိတ္လုိက္ပါ။
အသုပ္လုပ္ဖုိ႕ရာ ပါဝင္ပစၥည္းေတြကေတာ့ -
ၾကက္သြန္နီတလုံး ပါးပါးလွီးထားပါ။ စိမ္းစားငပိအနည္းငယ္ (မီးဖုတ္ခ်င္လဲရပါတယ္)၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂ တက္၊ ငရုတ္ေကာင္း ၃ ေစ့၊ ငရုတ္သီးစိမ္းအနီေတာင့္ ၂ ေတာင့္ (ငရုတ္သီး အက်က္မႈန္႕လဲ ထည့္စားပါတယ္) မရမ္းျပား ၃ ျပား တုိ႕ကုိ ေရာျပီးေထာင္းထားပါ။
နံနံပင္/ ရွမ္းနံနံ လွီးထားပါ။
စားခါနီးက်မွ ငါးဟင္းရည္အုိး ေအးေနရင္ ခဏအပူျပန္ေပးျပီး မီးျပန္ပိတ္လုိက္ပါ။
အေပၚက ျပင္ဆင္ထားတဲ့ အဆာပလာေတြအကုန္လုံး ေရာထည့္လုိက္ျပီး ေျဖးေျဖး ေမႊေပးပါ။ အေပါ့အငံျမည္းျပီးရင္ ခ်က္ခ်င္းသုံးေဆာင္ႏုိင္ပါျ
ခ်ဥ္ငံစပ္ အရသာနဲ႕ လုပ္ရတာ လြယ္ကူတယ္ အခ်ိန္ကုန္သက္သာျပီး စားလုိ႕ ေကာင္းတဲ့ ဟင္းတခြက္ပါ။
မြန္မ လက္ရာ စားစရာ
No comments:
Post a Comment