ဝက္သားစိမ္းေကာခ်က္


















ဒီေန႕ေတာ့ ဝက္သားစိမ္းေကာခ်က္စားၾကရေအာင္

ဝက္အသားခ်ည္းပဲ ၁၀ သားကုိပါးပါးေလးလႊာျပီးလွီးထားေပးပါ။ လွီးထားတဲ့ ဝက္သားထဲကုိ ငပိနဲနဲ၊ မရမ္းျပား ၄/၅ ျပား (သံပုရာသီးနဲ႕လဲရပါတယ္) ၾကက္သားမႈန္႕ (knor) တုိ႕နဲ႕ေရာနယ္ျပီးခဏႏွပ္ထားေပးပါ။

ၾကက္သြန္နီတစ္လုံး အကြင္းလုိက္ပါးပါးလွီးပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅ မႊာေလာက္ကုိ အလယ္ခြဲျပီး ႏႊင္ထားပါ။
နံနံပင္/ ရွမ္းနံနံ ကုိလဲ အေနေတာ္အရြယ္ေလးေတြ လွီးထားပါ။
ငရုတ္သီး အစိမ္းေတာင့္ ၃ ေတာင့္ေလာက္ကုိ ထက္ျခမ္း ျခမ္းထားပါ။

စခ်က္ပါမယ္။ ပထမဆုံး ဒယ္အုိးထဲကုိ ဆီနဲနဲ ထည့္ျပီး ဆီပူလာရင္ အစပ္လုိခ်င္ပါက ငရုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႕အနည္းငယ္ ဆီသတ္ျပီး နယ္ထားတဲ့ဝက္သားကုိထည့္ျပီးေမႊေပးပါ။ ေရခမ္းသြားရင္ ဝက္သားက်က္သြားေအာင္ ေရနဲနဲထပ္ထည့္ျပီး ေရခန္းသြားေအာင္ ခဏေလာက္ထပ္တည္ေပးပါ။

ေရခမ္းသြားရင္ မီးပိတ္ျပီး ခုနက လွီးထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီ၊ ျဖဴ၊ နံနံပင္၊ ငရုတ္သီး အစိမ္းေတာင့္ တုိ႕ကုိေရာျပီးေမႊလုိက္ပါ။

အရသာရွိတဲ့ ဝက္သားစိမ္းေကာရပါျပီ။ (ဝက္သားအစား ၾကက္သားကုိလဲ ဒီနည္းအတုိင္း လုပ္စားႏုိင္ပါတယ္)


မြန္မ လက္ရာ စားစရာ

No comments:

Post a Comment