သရက္သီး သၾကၤန္ေၾကာ္

အမတေယာက္က ေမးထားလုိ႕ အရင္တုန္းကပုံေလးတင္ေပးလုိက္ပါတယ္။
သရက္္သီးကုိ အစိမ္းႏွစ္လုံးကုိ ျခစ္ထားျပီး အရည္ညွစ္ထုတ္ထားပါ။ ပုစြန္ေျခာက္ ငါးက်ပ္သားေလာက္ကုိ ေထာင္းထားပါ။ (ငါးေျခာက္နဲ႕ဆုိ ငါးေျခာက္ကုိ အရင္ျပဳတ္ျပီးေတာ့ အသားေတြကုိ ႏႊင္ထားပါ) ၾကက္သြန္နီ ငါးလုံးေလာက္ကုိ ေလးစိတ္ စိတ္ျပီး အလႊာေတြခြာထားပါ။
သရက္သီးျခစ္ထဲကုိ ငါးပိ၊ ဆား၊ ၾကက္သားမႈန္႕ အရင္ေရာနယ္လုိက္ပါ။ ျပီးေတာ့မွ ေထာင္းထားတဲ့ပုစြန္ေျခာက္နဲ႕ နယ္လုိက္ပါ။
စခ်က္ပါမယ္...ေၾကာ္မဲ့ဒယ္အုိးထဲကုိ ဆီမ်ားမ်ားထဲ့ေပးပါ။ ဆီပူလာရင္ ငရုတ္သီးေျခာက္ ငါးေတာင့္ကုိ ေၾကာ္ျပီး ဆယ္ထားပါ (ဒီပုံထဲမွာေတာ့ ငရုတ္သီးေျခာက္မရွိလုိ႕ ငရုတ္သီးအစိမ္းကုိ သုံးထားတာ)။ ေနာက္ ၾကက္သြန္နီ ကုိဆီသတ္ပါ။ ခဏေလာက္ေမႊေပးျပီး နယ္ထားတဲ့ သရက္သီကုိ ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ။ ခဏခဏေတာ့ အုိးမကပ္ေအာင္ေမႊေပးရပါတယ္။ သရက္သီးေတြ က်က္သြားေအာင္အဖုံးေတာ့ ခဏအုပ္ထားလုိက္ပါ။ ငါးမိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ရင္ရပါျပီ။
ဒီသၾကၤန္ေၾကာ္ကုိ ရုိးရုိးထမင္းနဲ႕ျဖစ္ျဖစ္၊ ေႏြရာသီ ဧျပီလာမွာဆုိ သၾကၤန္ထမင္းနဲ႕တြဲစားၾကပါတယ္။ သၾကၤန္ထမင္းကုိ ထမင္းခ်က္သလုိပဲ ေရမ်ားမ်ားနဲ႕ခ်က္ျပီး ထမင္းလုံးေတြ ျပဲလာျပီဆုိ ေရစစ္ျပီး ေရနဲ႕ႏွစ္ခါသုံးခါေလာက္ေဆးခ်ေပးရပါတယ္။ ျပီးေတာ့ ထမင္းကုိဇကာထဲထည့္ ေရခဲတုံးပါအလည္မွာထဲ့ျပီး ေမႊးေရနဲ႕ စားၾကပါတယ္။
မြန္မ လက္ရာ စားစရာ
No comments:
Post a Comment