ရွမ္း ထမင္းဝါ


ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

ဆန္
နႏြင္း
ဆား
ႀကက္သြန္ျဖဴ / ႀကက္သြန္နီ
ခရမ္းခ်ဥ္သီး (ႀကိတ္ထားပါ)
ရွမ္းပဲပုတ္အမႈန္႔
ျငဳပ္သီးေတာင့္ အေျခာက္ (ေၾကာ္ထားပါ)
ဂ်ဴးျမစ္

ျပဳလုပ္နည္း

ဆန္ကိုေရေဆးျပီး နႏြင္းမႈန္႔ ၊ ဆားအနည္းငယ္ တို႔ကို ထမင္းေပါင္းအိုးျဖင့္ ေရအနည္းငယ္ ပိုထည့္ကာ ခ်က္ပါ ။ ရွမ္းဆန္ သုံးပါက ပိုေကာင္းပါသည္ ။
ထမင္းက်က္ပါက (အာလူးႀကိဳက္လွ်င္ ျပဳတ္ၿပီး ထမင္းနွင့္ အတူတူေရာၿပီး) အလံုးေလး လံုးပါ ။ လက္ကို ထမင္းမ်ား မကပ္ေအာင္ ဆီက်က္လူးၿပီး လံုးပါ ။
အနွစ္အတြက္ ႀကက္သြန္ျဖဴ ၊ ႀကက္သြန္နီကို အရင္ႏြန္းေအာင္ ေႀကာ္ပါ ။ ထိုေနာက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၊ ရွမ္းပဲပုတ္အမုန္႔ ၊ ဆားအနည္းငယ္ ၊ ဟင္းခပ္မုန္႔ အနည္းငယ္ တို႔ကို ထည့္ပါ ။ အေပါ့ အငန္ ကိုလိုသလို ထည့္ပါ ။
ၿပီးလွ်င္ ဂ်ဴးျမစ္ ၊ ျငဳပ္သီးေျခာက္ တို႔ႏွင့္ သုံးေဆာင္ႏုိင္ပါၿပီ ။
ဂ်ဴးျမစ္ေလးကို ျငဳပ္သီး ၊ ပုဇြန္ေျခာက္ တို႔ႏွင့္ ေႀကာ္စားႏုိင္သလို အခ်ဥ္ရည္ဟင္းထဲ ထည့္စားလည့္း ေကာင္းပါတယ္ ။

Knowledge Corner


No comments:

Post a Comment