ျမန္မာ - ကိုရီးယား Bacon Rice Burger


ထမင္းစားက်ေသာ အာရွနိုင္ငံေတြ အေတာ္မ်ားမ်ား မွာ ထမင္း ဘာဂါဆိုၿပီး ဘာဂါဆိုင္ေတြမွာ မွာယူ စားသံုးလို႔ ရပါတယ္ ။ အိမ္မွာ စိတ္တိုင္းက် လြယ္ကူ လွ်င္ျမန္ၿပီး အခ်ိန္လဲ သိပ္မေပးရပဲ အရသာရွိရွိ ျမန္မာ႕ အရသာနဲ႕ ကိုးရီးယား အရသာ နွစ္မ်ိဳး ကို ေပါင္းၿပီး မစည္ တီထြင္ ထားတာေလး လုပ္စား ၾကည့္လိုက္ေနာ္ ။ ပိတ္ရက္မွာ ေဒၚေတြ တူတူမ ေပါင္းအသင္း ေတြကို လုပ္ေကြ်းလုိက္တာ အားေပးမႈမ်ားတာေၾကာင္႔ လုပ္စားလို႔ ရေအာင္ ေဖာ္ျပလိုက္ပါတယ္ ။
ပါ၀င္ပစၥည္း (ဘာဂါ၂ လံုးစာ)

၀က္သားျပား (Bacon) - ၂၀၀ ဂရမ္ ( ေၾကာ္ထားပါ)
Mayonnaise - ၂ ဇြန္း (လက္ဖက္ဇြန္း)
ဆလတ္ရြက္ - ၄ ရြက္ (ေရေဆးၿပီး ေရစစ္ထားပါ)
ၾကက္သြန္နီ - ၁ လံုး (အကြင္းလိုက္ပါးပါး ေလးလီွးထားပါ)
ခ်ယ္ရီ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၄ လံုး (ေၾကာ္ထားပါ)
အုပ္စု (က) ထမင္းနယ္ရန္ ထန္းလ်က္ရည္ - ၂ ဇြန္း (စားပဲြဇြန္း)
ခ်က္ၿပီးသား ထမင္း - ၁ခြက္ (ဟင္းခ်က္ရန္ တိုင္းေသာခြက္)
ငရုတ္ေကာင္းအနက္မႈန္႕ - အနည္းငယ္
ၾကက္သားမႈန္႔ - ၁ ဇြန္း (လက္ဖက္ဇြန္း / မထည္႕လဲရပါတယ္)
ပန္းသီး ရွာလာကာရွည္ - ၁ ဇြန္း ခြဲ (လက္ဖက္ဇြန္း /ငရုတ္နွစ္နဲ႕ ေရာႀကိဳထားပါ)
ကိုးရီးယားငရုတ္ႏွစ္ - ၁ ဇြန္း (လက္ဖက္ဇြန္း / ရွာလာကာနွင္႔ ေရာႀကိဳထားပါ)
နွမ္းဆီ - ၁ ဇြန္း (စားပဲြဇြန္း)
ကိုးရီးယား ငံျပာရည္ - အနည္းငယ္

ျပဳလုပ္နည္း

အုပ္စု (က) မွ ပစၥည္းမ်ား အားလံုးကို ဇလံုထဲ ထည့္ျပီး နွံေအာင္နယ္ေပးပါ ။
မကပ္ေသာ ဒယ္အိုးကို အပူေပးပါ ။ အိုးပူလာလွ်င္ ၀က္သားျပားမ်ား ထည့္ေၾကာ္ပါ ။ ၀က္သားျပားမွ ဆီမ်ား ထြက္လာလွ်င္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးေတြ အလံုးလိုက္ ထည့္ျပီးေၾကာ္ပါ ။ ၀က္သားျပားမ်ားကို ကိုယ္႔စိတ္တိုင္းက် က်က္ယံု (သို႕) အကြ်တ္ ႀကိဳက္သလို ေၾကာ္နိုင္ပါတယ္ ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးလံုးေလးမ်ားကိုအခံြေပ်ာ႕ယံု ေၾကာ္ပါ ။
ပန္းကန္္ျပားေပၚမွာ နယ္ထားေသာ ထမင္းကို ပံုစံခြက္အ၀ိုင္းေလးနဲ႔ ပံုစံခ်ပါ ။ မယ္ယိုနစ္သုပ္ပါ ။ ဆလတ္ရြက္တင္ပါ ။ ၀က္သားျပား ထပ္တင္ပါ ။ ထမင္းတင္ပါ ။ ဆလတ္ရြက္ ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး နွင္႔ ၾကက္သြန္နီ တို႔ျဖင့္ အလွဆင္ပါ ။ လတ္ဆတ္ ေသာ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ လက္ႀကိတ္စက္ေလးျဖင္႔ ႀကိတ္ျဖဴးပါ ။ ထမင္း နွင္႔ ၀က္သားျပားကို ေႏြးေႏြးေလး စားသံုးပါ ။

Knowledge Corner



No comments:

Post a Comment