မရမ္းျပားလုပ္နည္း






















မရမ္းသီးအစိမ္းရင့္ရင့္ (သို႕) အမွည့္ တစ္တင္းကို ေရေဆးၿပီး စစ္ထားပါ။ မ်ားေသာအားျဖင့္ မရမ္းသီးအစိမ္းရင့္ရင့္နဲ႕လုပ္ပါတယ္။ 
ေရေဆးၿပီးစစ္ထားတဲ့ မရမ္းသီးကို ထက္ျခမ္း ျခမ္းၿပီး အေစ့ထုတ္ပါတယ္။ ေစ့ထုတ္တဲ့အခါမွာ လက္သည္းေတြမဲက်န္တတ္ပါတယ္။ အေစ့ထုတ္ထားတဲ့ မရမ္းသီးျခမ္းကို ဆားနယ္ပါမယ္။ 

မရမ္းသီး ၁ တင္းလွ်င္ ဆား ၁ ျပည္ႏႈန္းနဲ႕နယ္ပါမယ္။
ဆားနယ္ၿပီးရင္ သန္႕ရွင္းေျခာက္ေသြ႕တဲ့ စဥ္႕အိုး ဒါမွမဟုတ္ ပလတ္စတစ္ပုံးထဲကို ေလလုံေအာင္ပိတ္ၿပီး ၂ ရက္ထားရပါမယ္။ ၂ ရက္ထားၿပီး ေနာက္ရက္ဆိုရင္ မရမ္းျပားဆယ္ၿပီး ေနပူလွန္းရပါမယ္။ စဥ္႕အိုးထဲက မရမ္းအရည္ကိုလဲ ေနပူလွန္းေပးရပါမယ္။

မရမ္းျပားေနလွန္းထားခ်ိန္ဆိုရင္ က်မတို႕က ေဆးသၾကား င႐ုတ္သီးမႈန္႕ေတြနဲ႕နယ္စားပါေသးတယ္ 

မရမ္းျပားေျခာက္သြားၿပီဆိုရင္ ေနလွန္းထားတဲ့မရမ္းရည္ကို ေရစစ္နဲ႕ အနယ္ေတြကိုစစ္ခ်ၿပီး မရမ္းျပားေျခာက္နဲ႕ ဆား အနည္းငယ္ထပ္ထည့္ၿပီး ေရာနယ္ေပးရပါတယ္။ ၿပီးရင္ စဥ္႕အိုးထဲျပန္ထည့္ၿပီး ေလလုံေအာင္ထားရပါတယ္။ ထည့္ၿပီးတဲ့အခ်ိန္ကစၿပီး စတင္စားသုံးလို႕ရပါတယ္။ ႏွစ္ခ်ဳိ႕တဲ့ မရမ္းျပားက ပိုေကာင္းတတ္လို႕ က်မတို႕က ဒီႏွစ္လုပ္ရင္ ေနာက္တစ္ႏွစ္မွ စားပါတယ္။ မရမ္းသီးထြက္ခ်ိန္ ႏွစ္တိုင္းလုပ္ျဖစ္ပါတယ္။
ဒီပုံထဲက မရမ္းျပားကေတာ့ ၂ ႏွစ္ေလာက္ရွိၿပီျဖစ္တဲ့ ႏွစ္ခ်ဳိ႕မရမ္းျပားျဖစ္ပါတယ
 

မြန္မ လက္ရာ စားစရာ

No comments:

Post a Comment