မရမ္းသီးအစိမ္းရင့္ရင့္ (သို႕) အမွည့္ တစ္တင္းကို ေရေဆးၿပီး စစ္ထားပါ။ မ်ားေသာအားျဖင့္ မရမ္းသီးအစိမ္းရင့္ရင့္နဲ႕လ
ေရေဆးၿပီးစစ္ထားတဲ့ မရမ္းသီးကို ထက္ျခမ္း ျခမ္းၿပီး အေစ့ထုတ္ပါတယ္။ ေစ့ထုတ္တဲ့အခါမွာ လက္သည္းေတြမဲက်န္တတ္ပါတယ္။ အေစ့ထုတ္ထားတဲ့ မရမ္းသီးျခမ္းကို ဆားနယ္ပါမယ္။
မရမ္းသီး ၁ တင္းလွ်င္ ဆား ၁ ျပည္ႏႈန္းနဲ႕နယ္ပါမယ္။
ဆားနယ္ၿပီးရင္ သန္႕ရွင္းေျခာက္ေသြ႕တဲ့ စဥ္႕အိုး ဒါမွမဟုတ္ ပလတ္စတစ္ပုံးထဲကို ေလလုံေအာင္ပိတ္ၿပီး ၂ ရက္ထားရပါမယ္။ ၂ ရက္ထားၿပီး ေနာက္ရက္ဆိုရင္ မရမ္းျပားဆယ္ၿပီး ေနပူလွန္းရပါမယ္။ စဥ္႕အိုးထဲက မရမ္းအရည္ကိုလဲ ေနပူလွန္းေပးရပါမယ္။
မရမ္းျပားေနလွန္းထားခ်ိန္ဆိ

မရမ္းျပားေျခာက္သြားၿပီဆိုရ
ဒီပုံထဲက မရမ္းျပားကေတာ့ ၂ ႏွစ္ေလာက္ရွိၿပီျဖစ္တဲ့ ႏွစ္ခ်ဳိ႕မရမ္းျပားျဖစ္ပါတယ

မြန္မ လက္ရာ စားစရာ
No comments:
Post a Comment