တုပ္ေကြးအတြက္စပါးလင္






















တုပ္ေကြးအတြက္စပါးလင္
တုပ္ေကြးေတြထလာလို႔ ဒီေန႔မနက္ဟင္းသီး
ဟင္းရြက္ေစ်းဆိုင္မွာ စပါးလင္သြား၀ယ္ပါတယ္။
ဟိုးအရင္ ၾကက္တုပ္ေကြးငွက္တုပ္ေကြးေတြ
ထတုန္းကလည္း တစ္အိမ္လံုးကို စပါလင္နဲ႔ဘဲဥ
ေၾကာ္ေကြၽးခဲ့ဘူးပါတယ္။
သူမ်ားအိမ္ေတြေကြးတယ္ေျပာတဲ့အခ်ိန္တိုင္းမွာအသံၾကားတာနဲ႔ဦးေအာင္ေကြၽးခဲ့လို႔လားမသိဘူး..တစ္ေယာက္မွမေကြးခဲ့ပါ။ ညႇြန္ၾကားခ်က္အတိုင္း အျပင္ထြက္ရင္ လူၾကပ္တဲ့ေနရာသြားရင္ ႏွာေခါင္းအုပ္တို႔ လက္ကိုင္ပု၀ါအုပ္တာတို႔လည္းလုပ္ၾကေပါ့..အမွားမ႐ွိပါ။
စပါးလင္မွာေတာ့ထူးျခားတဲ့သတၱိ႐ွိတာအမွန္ပါ။ ဟင္းခ်က္ရင္စပါးလင္ထည့္ခ်က္ပါ။ တုပ္ေကြးကာကြယ္ဖို႔ စပါးလင္နဲ႔ ခ်က္တဲ့မုန္႔ဟင္းခါးခ်က္စားၾကပါ။
ဘဲဥကလည္းထူးျခားတယ္ေနာ္။ဥတုပ်က္လို႔အဖ်ားအနာေပါရင္ ၾကက္ဥအစား ဘဲဥစားပါ။ဥတုဒဏ္ကာကြယ္တယ္။
စပါးလင္ကိုတကယ္ဒူေပဒါေပခံတဲ့ အိႏၵိယ သားကုလားေတြသိပ္စားၾကတယ္။အပင္စိုက္ထားၾကတယ္။ စပါးလင္ရံု႐ွိရင္ပိုးေကာင္၊အဆိပ္႐ွိတဲ့အေကာင္မလာဘူးေျပာၾကတယ္။
ငွက္ဖ်ားအခ်ိန္မွန္တက္တာကို စပါးလင္အျမစ္ကိုေထာင္းအရည္ညႇစ္ ေၾကးဇြန္းနဲ႔၃ဇြန္းတစ္ေန႔၃ႀကိမ္တိုက္ေပးရင္အဖ်ားျပတ္တယ္ေျပာပါတယ္။
အခုေလာေလာဆယ္ေတာ့ တုပ္ေကြးမျဖစ္ေအာင္ကာကြယ္ဖို႔ ေဆးနည္းတိုေမးရင္ စပါးလင္ကိုကပ္ေၾကးနဲ႔ပါးပါးကိုက္ ဘဲဥနဲ႔ေၾကာ္စားပါလို႔ေျပာပါတယ္။
ယံုၾကည္သူမ်ားစားၾကပါ။ အပမ္းလည္းမႀကီးပါ။ ေဆးနည္းတိုဆိုတာေတာ့ဆရာ၀န္နဲ႔ေ၀းတဲ့သူေတြသံုးဖို႔ပါ။
ၾကည္လြင္ျမင့္(မုျဒာ)


No comments:

Post a Comment