လူႀကိုက္မ်ားတဲ့မုန့္ဟင္းခါးခ်က္နည္း ၄ မ်ိဳး















လူျကိုက္မ်ားတဲ့မုန့္ဟင္းခါးခ်က္နည္း မ်ိဳး

(ရန္ကုန္/ေမာ္လျမိုင္/ျမိတ္/ေျမာင္းျမ)
အိမ္ရွင္မမ်ားအလြယ္တကူခ်က္ျပုတ္ႏိုင္ေစရန္စုစည္းထားတာပါရွင္.....
ရန္ကုန္ မုန္႔ဟင္းခါး


ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

၁။ မုန္႔ဟင္းခါးဖတ္၁ပိသာ
၂။ ငါးခူ၄၀ က်ပ္သား (ငံျပာရည္၊ ဆႏြင္းမွုန္႔၊ စပါးလင္ ေရနည္းနည္းျဖင္႔ ျပဳတ္ျပီ အသားထြင္ထားေပးပါ)
၃။ ဌက္ေပ်ာအူ၁အူ (အရင္႔မ်ားဖယ္ျပီ အနုမ်ားကို ပါးပါးလီွးျပီလွ်င္ ဆႏြင္း(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)ထည္႔ကာ ေရေရာ စိမ္ထားေပးပါ)
မွတ္ခ်က္ ဆႏြင္းစိမ္ျခင္းမွာ ဌက္ေပ်ာအူမ်ား မမဲသြားရန္ျဖစ္သည္။
၄။ ဆန္ေလွာ္မွုန္႔၁၀၀ ဂရမ္ (ေရျဖင္႔ ေဖ်ာ္ထားေပးပါ)
၅။ ကုလားပဲ၁၀က်ပ္သား (နူးအိေအာင္ ေရျဖင္႔ျပဳတ္ထားျပီ blenderျဖင္႔ ၾကိတ္ထားေပးပါ)
မွတ္ခ်က္ ကုလားပဲျပဳတ္ရည္ အခ်ဳိရည္မ်ားကို မုန္႔ဟင္းခါးခ်က္ထဲ ထည္႔ရန္ သိမ္းထားပါ။
၆။ နံနံပင္၊ ပဲသီး၊ ပူစီနံ၁စည္း (ပါးပါးလွီးထားပါ)
၇။ ပဲေၾကာ္
၈။ ဘဲဥ၁၀လံုး (က်က္ေအာင္ ျပဳတ္ထားေပးပါ)
၉။ ၾကက္သြန္နီ၂၀လံုး (အခြံခြာထားေပးပါ)

ဆီသတ္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

၁။ ၾကက္သြန္နီ၂၀က်ပ္သား (ေထာင္းထားပါ)
၂။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၁၅က်ပ္သား (ေထာင္းထားပါ)
၃။ ဂ်င္း၅က်ပ္သား (ေထာင္းထားပါ)
၄။ စပါးလင္၃ပင္ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းထားပါ)
၅။ ဆီ၁၀က်ပ္သား
၆။ ငရုတ္ပြနီ၅ေထာင္႔ (ေထာင္းျပီ ၾကိတ္ထားကာ ငရုတ္သီးနွစ္ယူပါ)
ရ။ ဆႏြင္းမွုန္႔လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၈။ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း အေမာက္

ျပင္ဆင္နည္း

၁။ ငါးခူကို ငံျပာရည္(လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တ၀က္) ဆႏြင္းမွုန္႔(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု) စပါးလင္(၁ပင္)ကို ခ်ည္ျပီ ျပဳတ္ေပးထားပါ။ငါးပိျကိုက္ကငါးပိစိမ္းစားအနည္းငယ္ထည့္ႏိုင္၏။
၂။ ျပီးလွ်င္ ျပဳတ္ျပီသား ငါးခူးကို အသားႏြင္းေပးပါ။
၃။ ရလာေသာ ငါးခူးအရုိးမ်ားကို စပါးလင္(ပါးပါးလွီးထားေသာ စပါးလင္မ်ားျဖင္႔ ေရာျပဳတ္ေပးပါ။ ျပီမွ အရုိးျပဳတ္ေရမ်ားကို စစ္ယူထားျပီ ဖယ္ထားေပးပါ။

ခ်က္ျပဳတ္နည္း

၁။ ဒယ္အိုးထဲသုိ႔ ဆီထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ၊ စပါးလင္၊ ဂ်င္းတုိ႔ကို အရင္ ဆီသတ္ေပးပါ။
၂။ ေနာက္မွ ငရုတ္သီးအနွစ္၊ ဆႏြင္းမွုန္႔တို႔ကို ထည္႔ေရာေမႊလိုက္ပါ။
၃။ ျပီေနာက္ ငါးအသားမ်ားထည္႔၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)စာ ထည္႔ေမႊလိုက္ပါ။
၄။ အရသာအေပါ႔အငံ႔အတြက္ ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း) ၾကက္သားမွုန္႔ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း) ထည္႔ေပးပါ

မုန္႔ဟင္းခါး စခ်က္ပါေတာ႔မည္

၅။ ငါးဆီသတ္ျပီလွ်င္ မုန္႔ဟင္းခါးခ်က္ရန္ ဒယ္အုိးၾကီး တစ္ခုထဲသို႔ (ငါးဆီသတ္၊ ပဲျပဳတ္ရည္၊ ငါးအရိုးျပဳတ္ရည္မ်ား၊ ေရ(၂လီတာ) စပါးလင္(၂ပင္ ခ်ည္ျပီသား))တုိ႔ကို ထည္႔ကာ ေရာေမႊလိုက္ပါ။
၆။ ျပီလွ်င္ ေရျဖင္႔ေဖ်ာ္ထားေသာ ဆန္ေလွာ္မွုန္႔၊ blender နဲ႔ၾကိတ္ထားေသာ ပဲမ်ားကို ထည္႔ျပီ ေရာေမႊေပးပါ။
ရ။ ထုိ႔ေနာက္ ဆူေအာင္ တည္ထားျပီမွ အေပါ႔အငံ႔အတြက္ ၾကက္သားမွုန္႔၊ ငံျပာရည္(၁ခြက္) ဆား(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း) သၾကား(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း)တုိ႔ကို ထည္႔ေပးပါ။
၈။ ဆန္ေလွာ္မွုန္႔ ပြလာမွ ဌက္ေပ်ာအူမ်ား ထည္႔ေပးပါ။
၉။ ဌက္ေပ်ာအူႏးူျပီဆုိလွ်င္ ျပဳတ္ထားေသာ ဘဲဥမ်ား နွင္႔ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔(စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္) ျဖဴးေပးပါ။
၁၀။ က်က္ခါနီးမွ ၾကက္သြန္နီမ်ားကို အလံုးလိုက္ ထည္႔လိုက္ပါ။
၁၁။ ၾကက္သြန္နီမ်ား နူသြားလွ်င္ မီးပိတ္ထားျပီ ပန္းကန္တစ္ခုထဲ မုန္႔ဟင္းခါးဖတ္ ၁၀က်ပ္သား၊ နံနံပင္၊ ပဲေၾကာ္မ်ားျဖင္႔ ျပင္ဆင္ထားပါ။
၁၂။ မုန္႔ဟင္းခါးရည္မ်ားထည္႔ျပီ အုိးဘဲဥ ရန္ကုန္မုန္႔ဟင္းခါးကို အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…..

ေမာ္လျမိဳင္ မုန္႔ဟင္းခါး
*********************

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

၁။ မုန္႔ဟင္းခါးဖတ္၄၀က်ပ္သား
၂။ ငါးခူ၃၀ က်ပ္သား (ငါးခူကို ထန္းညက္ ၃ခဲ၊ ငါးငံျပာရည္၊ ဆား၊ စပါးလင္တုိ႔ျဖင္႔ ျပဳတ္ရမည္)
၃။ ဌက္ေပ်ာအူ၁ပင္ (အရင္႔မ်ားဖယ္ျပီ အနုမ်ားကို ပါးပါးလီွးျပီလွ်င္ ဆႏြင္း(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)ထည္႔ကာ ေရေရာ စိမ္ထားေပးပါ)
မွတ္ခ်က္ ဆႏြင္းစိမ္ျခင္းမွာ ဌက္ေပ်ာအူမ်ား မမဲသြားရန္ျဖစ္သည္။
၄။ ဆန္ေလွာ္မွုန္႔၁၀၀ ဂရမ္ (ေရျဖင္႔ ေဖ်ာ္ထားေပးပါ)
၅။ ၾကက္သြန္နီ၂၀လံုး (အခြံခြာထားေပးပါ)
၆။ နံနံပင္၊ ပူစီနံ၁စည္း (ပါးပါးလွီးထားပါ)
ရ။ ပဲေၾကာ္၁၀ခု
၈။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္၁ခြက္ (ၾကက္သြန္ျဖဴ ၆မႊာကို ေထာင္းျပီ ဆီသပ္ေပးပါ)

ဆီသတ္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

၁။ ၾကက္သြန္နီ၂၀က်ပ္သား (ေထာင္းထားပါ)
၂။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၁၀က်ပ္သား (ေထာင္းထားပါ)
၃။ ဂ်င္း၅က်ပ္သား (ေထာင္းထားပါ)
၄။ စပါးလင္၁ပင္ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းထားပါ)
၅။ ဆီစားပြဲတင္ဇြန္း ၅ဇြန္း
၆။ ဆႏြင္းမွုန္႔လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ရ။ ငရုတ္သီး(အေရာင္တင္)မွုန္႔လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္

ျပင္ဆင္နည္း

၁။ ဒယ္အုိးထဲ စပါးလင္(၂ပင္)ကို ထုခ်ည္ျပီ ခင္းေပးပါ။ ျပီမွ ငါးခူ၊ ထန္းညက္ အညွိ(၃ခဲ) ငံျပာရည္(လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တ၀က္) ဆႏြင္းမွုန္႔(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု) ေရ(ငါးျမဳပ္ရုံ) ထည္႔ကာ ငါးက်က္သည္အထိ ျပဳတ္ေပးထားပါ။ငါးပိျကိုက္ကစိမ္းစားငါးပိအနည္းငယ္ထည့္ပါ။
မွတ္ခ်က္ ငါးျပဳတ္ရည္ကို သိမ္းထားေပးပါ။
၂။ ျပီးလွ်င္ ျပဳတ္ျပီသား ငါးခူကို အသားႏြင္းေပးပါ။
၃။ ရလာေသာ ငါးခူအရုိးမ်ားကို စပါးလင္(ပါးပါးလွီးထားေသာ စပါးလင္မ်ားျဖင္႔ ေရာေထာင္းေပးပါ။ ျပီမွ ေရျဖင္႔က်င္ကာ အရုိးျပဳတ္ေရမ်ားကို စစ္ယူထားျပီ ဖယ္ထားေပးပါ။

ငါးဆီသတ္ ခ်က္ျပဳတ္နည္း

၁။ ဒယ္အိုးထဲသုိ႔ ဆီထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ၊ စပါးလင္၊ ဂ်င္းတုိ႔ကို အရင္ ဆီသတ္ေပးပါ။
၂။ ေနာက္မွ ငရုတ္သီးမွုန္႔၊ ဆႏြင္းမွုန္႔တို႔ကို ထည္႔ေရာေမႊလိုက္ပါ။
၃။ ျပီေနာက္ ငါးအသားမ်ားထည္႔၊ ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္) ထည္႔ေမႊလိုက္ပါ

မုန္႔ဟင္းခါး စခ်က္ပါေတာ႔မည္

၄။ ငါးဆီသတ္ျပီလွ်င္ မုန္႔ဟင္းခါးခ်က္ရန္ ဒယ္အုိးၾကီး တစ္ခုထဲသို႔ (အကြင္းလွီးထားေသာ ဌက္ေပ်ာအူမ်ား၊ ငါးဆီသတ္ႏွင့္ ငါးျပဳတ္ရည္၊ ငါးအရိုးေထာင္းရည္မ်ား၊ စပါးလင္(၂ပင္ ခ်ည္ျပီသား))တုိ႔ကို ထည္႔ကာ ေရာေမႊလိုက္ပါ။
၅။ ဌက္ေပ်ာအူထဲ အခ်ဳိအရသာမ်ား စိမ္႔၀င္သြားရန္ အနည္းငယ္ တည္ထားေပးပါ။
၆။ ဌက္ေပ်ာအူ ႏြမ္းသြားပါမွ ေရေႏြး(၃လီတာ)ကို ထည္႔ပါ။
ရ။ ျပီလွ်င္ ေရျဖင္႔ေဖ်ာ္ထားေသာ ဆန္ေလွာ္မွုန္႔ ထည္႔ျပီ ေရာေမႊေပးပါ။
၈။ ျပန္ဆူေအာင္ တည္ထားျပီမွ အေပါ႔အငံ႔အတြက္ ၾကက္သားမွုန္႔(စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း) ငံျပာရည္(၁ခြက္) ဆား(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း)တုိ႔ကို ထည္႔ေပးပါ။
၉။ ဆန္ေလွာ္မွုန္႔ ပြလာမွ ခ်ခါနီးမွ ၾကက္သြန္နီမ်ားကို အလံုးလိုက္ ထည္႔လိုက္ပါ။
၁၀။ ၾကက္သြန္နီမ်ား နူသြားျပီ အရသာအေနေတာ္လွ်င္ ရပါျပီ။
၁၁။ ပန္းကန္ထဲ မုန္႔ဟင္းခါးဖတ္၊ နံနံပင္၊ ပူစီနံ၊ ပဲကပ္ေၾကာ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ ထည္႔၍ အေပၚမွ ငါးဟင္းရည္ ေလာင္းထည္႔ကာ အရသာရွိစြာ တည္႔ခင္းသံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…..

ျမိတ္မုန္႔ဟင္းခါး
***************
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

၁။ မုန္႔ဟင္းခါးဖတ္၁ပိသာ
၂။ ငါးၾကင္း၄၀ က်ပ္သား (ငံျပာရည္၊ ဆႏြင္းမွုန္႔၊ စပါးလင္ ေရနည္းနည္းျဖင္႔ ျပဳတ္ျပီ အသားထြင္ထားေပးပါ)
၃။ ဌက္ေပ်ာအူ၁ပင္ (အရင္႔မ်ားဖယ္ျပီ အနုမ်ားကို ပါးပါးလီွးျပီလွ်င္ ဆႏြင္း(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)ထည္႔ကာ ေရေရာ စိမ္ထားေပးပါ)
မွတ္ခ်က္ ဆႏြင္းစိမ္ျခင္းမွာ ဌက္ေပ်ာအူမ်ား မမဲသြားရန္ျဖစ္သည္။
၄။ နံနံပင္၊ ပဲသီး၊ ပူစီနံ၁စည္း (ပါးပါးလွီးထားပါ)
၅။ ၾကိဳက္နွစ္သက္ရာ အေၾကာ္

ဆီသတ္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

၁။ ၾကက္သြန္နီ၃၀က်ပ္သား (ေထာင္းထားပါ)
၂။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၁၅က်ပ္သား (ေထာင္းထားပါ)
၃။ ဂ်င္း၅က်ပ္သား (ေထာင္းထားပါ)
၄။ စပါးလင္၃ပင္ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းထားပါ)
၅။ ဆီ၁၀က်ပ္သား
၆။ ငရုတ္ပြနီ၅ေထာင္႔ (ေထာင္းျပီ ၾကိတ္ထားကာ ငရုတ္သီးနွစ္ယူပါ)
ရ။ ဆႏြင္းမွုန္႔လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၈။ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း အေမာက္
၉။ ၾကက္သြန္နီ၂၀လံုး (အခြံခြာထားေပးပါ)

ျပင္ဆင္နည္း

၁။ ငါးၾကင္းကို ငံျပာရည္(လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တ၀က္) ဆႏြင္းမွုန္႔(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု) စပါးလင္(၁ပင္)ကို ခ်ည္ျပီ ျပဳတ္ေပးထားပါ။ငါးပိျကိုက္သူမ်ားငါးပိအနည္းငယ္ထည့္ႏိုင္၏။
၂။ ျပီးလွ်င္ ျပဳတ္ျပီသား ငါးၾကင္းကို အသားႏြင္းေပးပါ။
၃။ ရလာေသာ ငါးၾကင္းအရုိးမ်ားကို စပါးလင္(ပါးပါးလွီးထားေသာ စပါးလင္မ်ားျဖင္႔ ေရာေထာင္းေပးပါ။ ျပီမွ ေရျဖင္႔က်င္ကာ အရုိးျပဳတ္ေရမ်ားကို စစ္ယူထားျပီ ဖယ္ထားေပးပါ။

ခ်က္ျပဳတ္နည္း

၁။ ဒယ္အိုးထဲသုိ႔ ဆီထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ၊ စပါးလင္၊ ဂ်င္းတုိ႔ကို အရင္ ဆီသတ္ေပးပါ။
၂။ ေနာက္မွ ငရုတ္သီးအနွစ္၊ ဆႏြင္းမွုန္႔တို႔ကို ထည္႔ေရာေမႊလိုက္ပါ။
၃။ ျပီေနာက္ ငါးအသားမ်ားထည္႔၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)စာ ထည္႔ေမႊလိုက္ပါ။

မုန္႔ဟင္းခါး စခ်က္ပါေတာ႔မည္

၄။ ငါးဆီသတ္ျပီလွ်င္ မုန္႔ဟင္းခါးခ်က္ရန္ ဒယ္အုိးၾကီး တစ္ခုထဲသို႔ (အကြင္းလွီးထားေသာ ဌက္ေပ်ာအူမ်ား၊ ငါးဆီသပ္၊ ငါးျပဳတ္ရည္၊ ငါးအရိုးေထာင္းရည္မ်ား၊ စပါးလင္(၂ပင္ ခ်ည္ျပီသား))တုိ႔ကို ထည္႔ကာ ေရာေမႊလိုက္ပါ။
၅။ ဌက္ေပ်ာအူထဲ အခ်ဳိအရသာမ်ား စိမ္႔၀င္သြားရန္ အနည္းငယ္ တည္ထားေပးပါ။
၆။ ဌက္ေပ်ာအူ ႏြမ္းသြားပါမွ ေရေႏြး(ရလီတာ)ကို ထည္႔ပါ။
၇။ ျပီလွ်င္ ျပန္ဆူေအာင္ တည္ထားျပီမွ အေပါ႔အငံ႔အတြက္ ၾကက္သားမွုန္႔၊ ငံျပာရည္(၁ခြက္) ဆား(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း)တုိ႔ကို ထည္႔ေပးပါ။
၈။ က်က္ခါနီးမွ ၾကက္သြန္နီမ်ားကို အလံုးလိုက္ ထည္႔လိုက္ပါ။
၉။ ၾကက္သြန္နီမ်ား နးူသြားလွ်င္ မုန္႔ဟင္းခါးဖတ္၊ နံနံပင္၊ ပဲသီး၊ ပူစီနံ မိမိၾကိဳက္နွစ္သက္ရာ အေၾကာ္မ်ား ထည္႔၍ တည္႔ခင္းသံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…..
Credit-Wutyee Food house

ေျမာင္းျမမုန့္ဟင္းခါး
******************
ေျမာင္းျမ မုန္ဟင္းခါးခ်က္နည္းတြင္ လ်ိွိို႔ဝွက္ခ်က္ ႐ွိေနတယ။္Nan Nan Granaryခ်က္နည္းပါရွင္။ အမ်ားအားျဖင့္ သိသူနည္းေနပါတယ္။ နာမည္ႀကီးတဲ့ဆိုင္ကခ်က္နည္းေနာ္။
ငါးရံ့ ငါးခူ ငါးၾကင္းျဖဴ မ်ားႏွင့္ခ်က္လ်ွင္ပ္ုိေကာင္းပါတယ္။
အခ်ိဳးအစားက ႏွစ္သက္သလိုထည့္ပါ။
ငါးျပဳတ္ရန္ေရေႏြးတည္ထားပါ စပါးလင္. ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွင့္ဆူပြက္လာရင္ ငါး ...ငံျပာရည္ ထည့္ကာ ဆီနည္းနည္း နႏြင္းမု႔န္႔ အနည္းငယ္ျဖင့္ ငါးမ်ားႏူးလာသည္အထိျပဳတ္ေပးပါ။
ေရဆူၿပီးမွ့ငါးထည့္သည့္အတြက္ ငါးညႇီနံမ႐ွိေတာ့ပါ။
ဟငး္ရည္ခ်က္ရန္ ငါးအသားႏွြာပါေၾကမသြားေစရ ငါးအသားေျမွာင္းေလးလွလွေလးျဖစ္ေနပါေစ။
ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴ ေထာင္းကာဆီသတ္ ၿပီးလ်ွင္ ငါးျပုတ္ေရအိုးထဲသိ္ု႔ထည့္ကာဆူပြက္သည့္အခ်ိန္တြင္ ႏွြာထားေသာငါးျပဳတ္ထည့္ပါ ..ငါးျပဳတ္ဆီမသတ္ရ
ဟင္းရည္ ဆူပြက္၍ အနံ့ေမွြးလာရင္ ဆန္ေလွာ္မွုန္႔ ပဲမွုန္႔အၾကက္ေရေဖ်ာ္ၿပီေျဖးေျဖးေလာင္းထည့္ပါ။ ဟင္းရည္ဆူခ်ိန္ေရာက္မွ့အေပါ့အငံတြက္ငံျပာရည္ထည့္ပါ။
ဆူပြက္ခ်ိန္မေရာက္ခင္ထည့္ရင္ ငံျပာရည္ အန့ံထြက္တတ္သည္။
ၾကက္သြန္နီထည့္ င႐ုတ္ေကာင္း ၿပီးလ်ွင္ အနံအရသာျဖင့္ျပည့္စုံေသာ မုန္႔ဟင္းခါးဟင္းရည္ ရပါၿပ။ီ အေၾကာ္ႏွစ္သက္သလိုထည့္စားပါရွင္။
**** အရသာရွိရွိမုန့္ဟင္းခါးျကိုက္ျကတဲ့ျမန္မာလူမ်ိဳးမ်ား လြယ္ကူစြာခ်က္ျပုတ္နိုင္ျကပါေစ****

The Su New


No comments:

Post a Comment