ၾကက္သား ပဲရည္သုုပ္



ၾကက္သား ပဲရည္သုုပ္

ပါဝင္ပစၥည္း
ၾကက္သား
အသဲအျမစ္
ေမႊးပဲ အစိမ္းမုန္႔
ၾကက္ဥ
ဆား
အခ်ိဳမူန္႔
ဆႏြင္း
ေရ
ေဂၚဖီ
ၾကက္သြန္နီ
ေ႐ွာက္ရြက္
င႐ုပ္သီးစိမ္း
င႐ုပ္သီးအမုန္႔
သံပုရာသီး
ငံျပာရည္
ဟင္းခတ္မုန္႔

ျပဳလုုပ္နည္း
ေမႊးပဲ အစိမ္းမုန္႔ တထုပ္ကို ဆား ၊ အခ်ိဳမူန္႔ ၊ ဆႏြင္း နည္းနည္း ထည့္ျပီး ေရေဖ်ာ္ထားပါ ။
ၾကက္သားကို ေရေဆး သန္႔စင္ျပီး ဆား ၊ ဆႏြင္း နယ္ပီး ေရနဲ႔ျပဳတ္ ႏူးလာရင္ ဆယ္ထားပါ ။
ၾကက္ျပဳတ္ရည္ ထဲကို ေရေဖ်ာ္ ထားတဲ့ ပဲရည္ေတြ ထည့္ပီး က်ိဳပါ ။ မျပတ္ေမႊေပးပါ ။ ပဲအစိမ္းနံ႔ ေပ်ာက္ျပီး ေမႊးလာရင္ ေခါက္ထားတဲ့ ၾကက္ဥ တလံုး အမ်ွင္စြဲရ်္ ထည့္ပါ ။ ဆူပြက္လာရင္ ရပါျပီ ။
ၾကက္သား နွင့္ အသဲအျမစ္ ကို အေနေတာ္ လွီးရ်္ ပဲရည္ ဆမ္းျပီး ေဂၚဖီ ၊ ၾကက္သြန္နီ ၊ ေ႐ွာက္ရြက္ ၊ င႐ုပ္သီးစိမ္း ၊ င႐ုပ္သီးအမုန္႔ေရာ ထည့္ျပီး ၊ သံပုရာညႇစ္ ၊ ငံျပာရည္ ၊ ဟင္းခတ္မုန္႔ ထည့္ျပီး ခ်ဥ္စပ္ သုပ္စားပါ ။

Credit: War War Khin Hlaing


No comments:

Post a Comment