ပူပူစပ္စပ္မွ်စ္ရခိုင္ခ်က္
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
မွ်စ္ႏုႏု................. ..၂၀က်ပ္သား
ပုစြန္ေျခာက္............၁ဇ ြန္း
စိမ္းစားငါးပိ............. ၁ဇြန္း
င႐ုတ္သီးစိမ္း........... ၂၀ေတာင့္ခန္႔
နံနံပင္................... .၁စည္း
မန္က်ည္းသီးမွည့္......အနည္ းငယ္
မွ်စ္ႏုႏုေတြကိုေရျဖင့္ျပန္ ျပဳတ္ပါ။အရင္းပိုင္းေလးေတြက ိုထက္ျခမ္း(သို႔)ေလးစိတ္ခြဲ ၿပီးအရာေပးပါ။
အိုးေသးေသးတစ္လုံးမွာငါးပိႏ ွင့္င႐ုတ္သီးစိမ္းကိုနႏြင္း မႈန္႔အနည္းငယ္ႏွင့္အတူေရခမ္ းသည္အထိျပဳတ္ပါ။
ထိုျပဳတ္ထားေသာအေရာကိုညႇက္ေ အာင္ေထာင္းပါ။
ပုစြန္ေျခာက္ကိုလည္းမညႇက္တည ႇက္ေထာင္းထားပါ။
အိုးတစ္လုံးမွာ ေရ (သို႔)ျပဳတ္ရည္ လီတာဝက္
ခန္႔ကိုအပူေပးပါ။ထိုျပဳတ္ရည ္ထဲသို႔ေထာင္းထားေသာငါးပိႏွ င့္င႐ုတ္သီးအေရာႏွင့္ပုစြန္ ေျခာက္ေထာင္းကိုထည့္ေမႊပါ။
ဆား၊ဟင္းခတ္မႈန္႔၊ မန္က်ည္းမွည့္ရည္တို႔ျဖင့္အ ရသာျဖည့္စြက္ပါ။
ဓားရာေပးထားေသာမွ်စ္စို႔ေလး ေတြထည့္ၿပီးခ်က္ပါ။
နံနံပင္အ႐ိုးေလးေတြကိုဦးစြ ာထည့္ထားၿပီးမီးဖို
ေပၚမွခ်ခါနီးမွနံနံပင္အရြက္ ေလးေတြအုပ္ေပးပါ။
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
မွ်စ္ႏုႏု.................
ပုစြန္ေျခာက္............၁ဇ
စိမ္းစားငါးပိ.............
င႐ုတ္သီးစိမ္း........... ၂၀ေတာင့္ခန္႔
နံနံပင္...................
မန္က်ည္းသီးမွည့္......အနည္
မွ်စ္ႏုႏုေတြကိုေရျဖင့္ျပန္
အိုးေသးေသးတစ္လုံးမွာငါးပိႏ
ထိုျပဳတ္ထားေသာအေရာကိုညႇက္ေ
ပုစြန္ေျခာက္ကိုလည္းမညႇက္တည
အိုးတစ္လုံးမွာ ေရ (သို႔)ျပဳတ္ရည္ လီတာဝက္
ခန္႔ကိုအပူေပးပါ။ထိုျပဳတ္ရည
ဆား၊ဟင္းခတ္မႈန္႔၊ မန္က်ည္းမွည့္ရည္တို႔ျဖင့္အ
ဓားရာေပးထားေသာမွ်စ္စို႔ေလး
နံနံပင္အ႐ိုးေလးေတြကိုဦးစြ
ေပၚမွခ်ခါနီးမွနံနံပင္အရြက္
No comments:
Post a Comment