ပူပူစပ္စပ္မွ်စ္ရခိုင္ခ်က္



ပူပူစပ္စပ္မွ်စ္ရခိုင္ခ်က္
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

မွ်စ္ႏုႏု...................၂၀က်ပ္သား
ပုစြန္ေျခာက္............၁ဇြန္း
စိမ္းစားငါးပိ.............၁ဇြန္း
င႐ုတ္သီးစိမ္း........... ၂၀ေတာင့္ခန္႔
နံနံပင္....................၁စည္း
မန္က်ည္းသီးမွည့္......အနည္းငယ္

မွ်စ္ႏုႏုေတြကိုေရျဖင့္ျပန္ျပဳတ္ပါ။အရင္းပိုင္းေလးေတြကိုထက္ျခမ္း(သို႔)ေလးစိတ္ခြဲၿပီးအရာေပးပါ။

အိုးေသးေသးတစ္လုံးမွာငါးပိႏွင့္င႐ုတ္သီးစိမ္းကိုနႏြင္းမႈန္႔အနည္းငယ္ႏွင့္အတူေရခမ္းသည္အထိျပဳတ္ပါ။

ထိုျပဳတ္ထားေသာအေရာကိုညႇက္ေအာင္ေထာင္းပါ။

ပုစြန္ေျခာက္ကိုလည္းမညႇက္တညႇက္ေထာင္းထားပါ။

အိုးတစ္လုံးမွာ ေရ (သို႔)ျပဳတ္ရည္ လီတာဝက္
ခန္႔ကိုအပူေပးပါ။ထိုျပဳတ္ရည္ထဲသို႔ေထာင္းထားေသာငါးပိႏွင့္င႐ုတ္သီးအေရာႏွင့္ပုစြန္ေျခာက္ေထာင္းကိုထည့္ေမႊပါ။

ဆား၊ဟင္းခတ္မႈန္႔၊ မန္က်ည္းမွည့္ရည္တို႔ျဖင့္အရသာျဖည့္စြက္ပါ။

ဓားရာေပးထားေသာမွ်စ္စို႔ေလးေတြထည့္ၿပီးခ်က္ပါ။

နံနံပင္အ႐ိုးေလးေတြကိုဦးစြာထည့္ထားၿပီးမီးဖို
ေပၚမွခ်ခါနီးမွနံနံပင္အရြက္ေလးေတြအုပ္ေပးပါ။


No comments:

Post a Comment